Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Október 09. 05:00, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Öt magyar aranyérem a szakmák európai versenyén

Öt magyar aranyérem a szakmák európai versenyén

Öt aranyérmet szereztek magyar versenyzők a fiatal szakmunkások európai megmérettetésén, a 2012. évi EuroSkills versenyen - közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) hétfőn az MTI-vel.

Magyarország harmadik alkalommal indított versenyzőket az európai versenyen, az MKIK szervezésében pedig első ízben vettek részt fiatal szakmunkások az idén október 4-6. között Belgiumban tartott seregszemlén.
A 20 fős magyar csapat 11 versenyszámban 15 szakmában mérte össze tudását, felkészültségét Európa 22 nemzetének csapatával. A magyar csapat az átlagpontszámok alapján a 6. helyen végzett, és összesen öt arany, egy ezüst, öt bronz és két kiválósági érmet szerzett.
Aranyérmesek lettek a magyarok a bútorasztalos és épületasztalos szakmákban, valamint a mechatronika, vállalati infokommunikációs technológia és faipari technológia területén.

Címkék: Gazdaság-verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.