Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. November 18. 07:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok/illusztráció: police.hu

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Színésznő fotójával is visszaélt egy szextárskereső oldalon

Személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Tatabányai Járási Ügyészség egy férfi ellen.

A vádirat szerint a férfi 2020. áprilisát megelőzően már hosszú ideje nem rendelkezett párkapcsolattal, különböző internetes közösségi oldalakról a számára vonzó nők nyilvánosan elérhető fényképeit nagy mennyiségben töltötte le a laptopja merevlemezére. A férfi elhatározta, hogy a sértettek fényképeivel regisztrál egy internetes szexuális párkereső oldalra, majd a jelentkezőkkel ott levelezést folytat – közölte az ügyészség.

A vádlott öt nő fotóját töltötte fel szexpartner hirdetéshez, azok tudta nélkül. Az egyik sértettet a regisztrációt követően számos ismeretlen személy és több ismerőse is megkereste azzal, hogy látta az adatlapját. Egy másik sértett figyelmét az ismerőse hívta fel a regisztrációra, aki interneten elküldte neki a vádlott által létrehozott adatlapot. Egy harmadik sértett egy televíziós sorozatban szereplő személy, őt és más sértetteket is olyan személyként azonosíthatták, aki a szexpartnert keres, magánéletének zavartalansága, társadalmi megbecsülése körében őket jelentős érdeksérelem érhette volna.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 3. § 1. pontja alapján érintett a bármely információ alapján azonosított vagy azonosítható természetes személy; míg a 2. pont alapján személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, vagyis a sértett képmása személyes adatnak minősül.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a Tatabányai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben a férfit pénzbüntetésre ítélje.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 16:00, kedd | Belföld

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik

A javuló járványügyi adatokban már az oltások hatása is közrejátszik, a vakcinák iránt egyre nő a lakosság bizalma és igénye - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

2021. Április 20. 12:07, kedd | Belföld

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kistestvérét egy fiú

Vádat emeltek egy kamaszfiú ellen, mert féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves öccsét - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség kedden az MTI-t.

2021. Április 20. 11:43, kedd | Belföld

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal is csalnak

A kiberbűnözők hamis oltási ajánlatokkal próbálják kicsalni a gyanútlan internetezők személyes adatait, információit és pénzét, illetve alaptalan kijelentéseket terjesztenek az oltásokkal kapcsolatban

2021. Április 20. 09:40, kedd | Belföld

Megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban

Késsel megölte unokáját egy férfi Hajdúsámsonban - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.