Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. December 30. 05:00, vasárnap | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szilveszterkor is otthonülő a magyar

Szilveszterkor is otthonülő a magyar

A világ polgárainak 91 százaléka tervez valamilyen elfoglaltságot szilveszter estére, míg 9 százaléknyian átalusszák az év utolsó óráit. A magyarok nagy többsége, 92 százaléka is aktívan ünnepli az újesztendő beköszöntét. Ránk az átlagosnál jellemzőbb az újév otthoni megünneplése, 42 százalék nem megy társasági összejövetelre– derül ki abból a felmérésből, amelyet az Ipsos készített 23 országban 18500 fő megkérdezésével.

A világ polgárainak tekintélyes része társaságban tölti az idei év utolsó estéjét. Tízből négyen (39%) maguk köré gyűjtik a barátaikat, családtagjaikat, minden ötödik válaszadó (22%) kimozdul otthonából a visszaszámlálás perceire, míg 6%-nyian étteremben költenek majd el egy finom vacsorát. A társasági partik leginkább Svédországban jellemzőek, ott 64 százalék tervez másokkal együtt bulizni, de az efféle szórakozás Brazíliában, Dél-Afrikában, Kínában és Mexikóban is nagyon gyakori (53-54 %) lesz. A világ átlagának megfelelően, a magyaroknak is 39 százaléka köszönti az újesztendőt népes társaságban. Külső helyszínen, nem otthoni környezetben szervezett rendezvényre viszont csak a magyarok 9 százaléka megy el, étteremben csak 1 százalék fog vacsorázni.

A közösségi tér nem mindenkit vonz, a világ lakosságának egyharmada otthon ünnepel december 31-én. Az emberek 21%-a házastársával, partnerével múlatja az időt, 9%-nyian pedig egyszerűen átalusszák magukat az újévbe. Az otthoni szilveszterezés leginkább a japánokra jellemző (56 százalékukra), de az oroszok körében is gyakori jelenség, 47 százalékuk nem mozdul ki. A magyarok is eléggé otthonülők év végén, 42 százalékuk sehová nem megy szilveszterkor, s 34 százalékuk párjával kettesben készül az újévre ezen az estén.

Címkék: szilveszter

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.