Városlista
2021. április 15, csütörtök - Tas, Anasztázia

Hírek

2011. November 02. 07:53, szerda | Bulvár
Forrás: STOP

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Szikora Róbert: jobban érzem magam itthon

Első zenekarát, a One Worldöt tizenöt évesen alapította, majd egy év múlva már a Fermben zenélt.

Szikora Robi 1973-ban belépett a Hungáriába, ahol hét évet játszott, majd 1982-ben megalapította az R-GO-t. Hazánk egyik legsikeresebb, legfoglalkoztatottabb zenésze. Sok helyen járt a világban, és több ajánlatot kapott külföldről.

Gyerekkoromtól sztár akartam lenni, és a Jóisten is úgy akarta, hogy szórakoztató kisiparos legyek. De jobban érzem magam itthon, a házamban, ott tudok igazán kikapcsolódni. Ha elhagyod a szép kis hazádat, kiszolgáltatott helyzetbe kerülsz a nyelv miatt is. Ha beszéled is más népek nyelvét, tudod, hogy nem értenek meg igazán. Itthon fél mondatból is megértem az embereket - hangsúlyozza Szikora Robi, aki külföldön is betér a templomokba.

Az egész világon jól ismerem a templomokat. Itthon a pasarétibe járok hosszú évtizedek óta. Miután leszállok a repülőről, és a csomagjaimat elhelyezem a szállásomon, azonnal megkeresem a legközelebbi templomot, és megköszönöm Istennek, hogy eljuthattam ide is. Eszembe jut ilyenkor, hogy csóró rákospalotai gyerek voltam, aki éjt nappallá téve csak dobolt.

Szikora Robi több mint negyven éve van a pályán. A legkisebb falvakba is elmegy.

Csodálatos helyek vannak, és mostanában rengeteg jó kis fesztivált rendeznek, ahová meghívnak. Olyan helyeken is jártam, melyekről korábban nem is hallottam. Vannak olyan kis falvak, ahol nem tudják megvenni a koncertet, de oda is el kell menni. Ilyenkor nem viszem a zenészeket.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.

2021. Április 07. 17:07, szerda | Bulvár

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben

Sylvester Stallone nem játszik a Creed III. című filmben, amelynek jövő novemberre tűzték ki a premierjét - értesült a The Hollywood Reporter.