Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 08. 09:53, hétfő | Bulvár
Forrás: Fesztivál sajtóiroda

Sziget: Hajrá magyarok!

Sziget: Hajrá magyarok!

A Sziget Fesztiválköztársaságban a világsztárokon túl is van élet: idén több mint 200 magyar előadó lép fel az egy hét alatt.

A fesztivál szinte összes színpadán lehet majd hazai ritmusokra bulizni, a Nagyszínpadtól kezdve egészen a kisebb, tematikus helyszínekig, míg a Petőfi Rádió – Telekom VOLT Fesztivál színpad kizárólag a magyar zenekarok rajongóinak fellegvára lesz.

A Sziget Fesztiválon nemcsak a nemzetközi zenei színtér népszerű vagy kuriózumnak számító előadói kapnak helyet, hanem – természetesen – a hazai zenekarok is. A zenés helyszínek közül szinte mindegyiken lesz esélyünk arra, hogy magyar fellépőbe botoljunk.

A Nagyszínpadon játszik a novemberben 20 éves Quimby és a Punnany Massif, idén ért fel a legnagyobb színpadokig a Halott Pénz és a Nagy-Szín-Pad! verseny idei győztese, a Bohemian Betyars is birtokba veheti a világot jelentő deszkákat.

A magyar zene nagyszínpadának is kikiálthatnánk a Petőfi Rádió – Telekom VOLTFesztivál helyszínét. Az itteni line-up-on olyan nevek szerepelnek, mint a hiperkarma, a Budapest Bár, a Magashegyi Underground, a Wellhello, a Vad Fruttik vagy az Irie Maffia, az ifjabb, feltörekvő generációból pedig itt lesz a Middlemist Red, a The Biebers, az Esti Kornél és a Margaret Island is. Itt lépnek fel a Nagy-Szín-Pad jelöltjei is, mint a 20-as generáció életérzését megéneklő Szabó Benedek és a Galaxisok, az ír rockabillyt játszó Mongooz and The Magnet, Marge vagy a piszkos rock and roll-ban utazó Run Over Dogs.

A Világzenei színpadon találkozhatunk a Cimbalibanddel, a PASO-val, a Psycho Mutans-szal és Lajkó Félixszel, aki az Óperentziával bemutatja, milyen a hegedű és az elektronikus zene fúziója. És ez még csak a kezdet! Az A38 közönségének a Brains mutatja majd meg, milyen is a magyar hangszeres dnb, a Magic Mirror a Fran Palermomediterrán jungle rock and rolljától lesz hangos, a Telekom Arénában és a Colosseumban itthoni DJ-k tucatja felel majd a reggelig tartó buliért, de bőven lesznek magyar hangok a Blues Kocsmában vagy az Asus Snowattack Stage-nél is, de még a Sziget Beach – Cökxpon Chill Gardenben is találhatunk olyan hazai kincsekre, mint a Belau vagy a Burkus Kőnig koncertje.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.