Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 09. 22:39, péntek | Helyi
Forrás: glamour

Szerelem receptje

Szerelem receptje

Amikor az ember szerelmes, más színben látja a világot, szárnyal a hétköznapokban is. S amikor boldogtalan? A szomorúság, a csalódás a negatív gondolatokat, a negatív életérzést csalogatja elő, gerjeszti a szorongást, görcsöket, fájda

A szerelem jótékony hatással van testre és lélekre. A pozitív gondolatok vannak túlsúlyban, a szerelmes úgy érzi, meg tudja oldani a legnehezebb problémákat is. A jókedv, az optimizmus oldja a feszültséget, megszünteti a görcsöket, a fájdalmat, gyógyító hatását még a kutatók is elismerik.


S ma már az is tényekkel bizonyított alapigazság, hogy a szex is gyógyít. A felszabaduló hormonok áthangolják a szervezetet, az élvezet leföldeli a stresszt, oldja a feszültséget. A szexuális élvezet nem korlátozódik pusztán egy nagyszerű érzésre. Boldogságérzést keltő hatását túl kiváló altató, nyugtató, feszültségoldó, a legtökéletesebb relaxációs módszer - amióta világ a világ.

Altató

A testi élvezet kiváló altató a férfiak számára - ez közhelyszámba megy. De azért lássuk be, a csodálatos orgazmus elaltatja a nőket is. Ez a nyugtató és altató hatás feszültségoldó endorfineknek köszönhető.

Boldogságkeltő

A szeretkezés utáni eufóriás érzés oka, hogy az idegrendszer intenzív működése következtében a szervezet - az élvezet hatására - szerotonint és dopamint választ ki. Ezek doppingolják az agyat, majd fokozzák a vérkeringést, ezzel előidézve az általános nagyon jól érzem magam állapotot.

Fájdalomcsillapító

A szexuális élvezet szélesíti a fájdalommal szembeni tűréshatárokat. Ez a magyarázat arra, hogy a férfi észre sem veszi, ha húsába mélyednek a tűhegyes női körmök, és a nő is inkább élvezi, mint fájdalomként éli meg a férfi erősebb szorítását, harapásait. Pedig normális állapotban, mindketten felszisszennének, vagy tiltakoznának ellene. Izgalmi állapotban a szexuális élvezet fájdalomcsillapítóként működik, az orgazmus pillanatában a tűrési határ akár 70 százalékkal is megemelkedhet.

Oldja a stresszt

A szeretkezésnek stresszoldó, nyugtató hatása is van. A jelenség magyarázata az orgazmus pillanatában felszabaduló endorfinekben keresendő: a reflexek szintjén az ölelésnek valós lecsendesítő hatása van: utána pedig a szeretkezés, akárcsak bármilyen más fizikai erőkifejtés, megszünteti az izom-, az idegi és a pszichés feszültséget.

Vérkeringést javító

A szexuális izgatás során a szervezet vérbősége mindenütt, de különösen az erogén zónák tájékán jelentősen megnövekszik, az artériák ugyanakkor kicsit összeszűkülnek. Az élvezet pillanatában viszont éppen hogy kitágulnak, és ez általános jó közérzettel párosul.
Izgalmi állapotban a percenkénti, átlagos légzésszám 40-re emelkedik (nyugalmi helyzetben ez a szám 15). A szapora légzés hatására javul a szervezet oxigénellátása. Regenerálódik a vér, a szervezetből eltávoznak a széngázmaradék-részecskék. Legalább olyan intenzíven, mint egy kiadós kocogás során.

Relaxáló

Ha kellemes érintés éri a bőr bizonyos pontját, az érzés a bőrön, majd az idegvégződéseken keresztül bekerül a csontvelő és az agy központi motorjába. A reflexrendszeren keresztül ez az izgató érzés aztán bekerül az izomrendszerbe, lassacskán elernyeszti azt, feloldva a felgyülemlett feszültséget.

Segíti a pajzsmirigy működését

Az élvezetérzés által izgatott agyalapi mirigy szabályozza a pajzsmirigyműködést. Ha túl intenzíven működik, akkor az ember lázasnak, letörtnek, gyengének érzi magát: viszont ha túl lassan funkcionál, akkor az ember lázasnak, letörtnek, gyengének érzi magát; viszont ha túl lassan funkcionál, akkor meg fázik, meghízik, a libidója is csökken.

Fogyasztó hatású

Bájos lenne kerek perec kijelenteni, hogy a szeretkezés fogyaszt (bár egy 20 perces, intenzív szexuális együttlét során 200 kilokalóriát is le lehet adni). Viszont a belső félelemérzet elleni molekulák, amelyeket a szexuális öröm választ ki (endorfinek) azzal a nagyszerű adottsággal rendelkeznek, hogy lenyugtatják a bulimiás hajlamot. Az éhségérzet megszűnik, hiszen a szerelemmel van eltelve az egész szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése