Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2012. Február 06. 13:50, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Rátgéber László, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya aláírta szerződését és kiválasztotta két segítőjét:

az egyik Sabáli Balázs körmendi tréner, míg a másik külföldi edző lesz: egy jelenleg Kínában dolgozó szerb tréner – ezt Sterbenz Tamás, a kosárlabda-szövetség főtitkára mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető jelezte: a kapitányokkal 2015-ig szerződtek, de a 2013-as Eb-selejtezők után bármelyik fél jelezheti kifogásait.

Az All Star-gálán az idegenlégiósoktól elszenvedett súlyos vereség kapcsán a főtitkár elmondta: sajnos láthatóvá vált annak „az utóbbi tíz-tizenöt évnek a következménye, amelyet az utánpótlás helyett mindig az aktuális eredményekre fordítottunk: ennek isszuk most a levét. Ma szűkös a játékoskínálatunk. Nem szerencsés, hogy középcsapatoknál is külföldiek viszik a prímet. Ez a politika csak rövid távon működik”.

Rátgéber László egyelőre ismerkedik, fiatalokat hívott meg, a korábbi keret nagyjából egynegyede cserélődhet ki az új kapitány keze alatt. „Somogyi Gergő vagy Morgen Ferdinánd már az Universiade-csapatban megmutatták, hogy európai szintű játékosok lehetnek egyszer: ők már biztosan beférnek a felnőttválogatottba is”.

A női Euroliga-csapatok kiesése kapcsán jelezte: a győriek debütálása megfelelő, a soproniaknál viszont megtorpanást lát. „Nem kell felvenni a spanyol, török, orosz csapatok által diktált őrült pénzügyi versenyt, játékosvásárlásokat, inkább a magyar válogatott játékosok fejlődésének kellene látszania az eredményekben is.”

A főtitkár elismerte, hogy az utánpótlásban a bajnokságok lebonyolítása néhol áttekinthetetlen, és a junioroknál sokkal több meccset kellene játszani, mint azt már a kadetteknél teszik.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.