Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2012. Február 06. 13:50, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Rátgéber László, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya aláírta szerződését és kiválasztotta két segítőjét:

az egyik Sabáli Balázs körmendi tréner, míg a másik külföldi edző lesz: egy jelenleg Kínában dolgozó szerb tréner – ezt Sterbenz Tamás, a kosárlabda-szövetség főtitkára mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető jelezte: a kapitányokkal 2015-ig szerződtek, de a 2013-as Eb-selejtezők után bármelyik fél jelezheti kifogásait.

Az All Star-gálán az idegenlégiósoktól elszenvedett súlyos vereség kapcsán a főtitkár elmondta: sajnos láthatóvá vált annak „az utóbbi tíz-tizenöt évnek a következménye, amelyet az utánpótlás helyett mindig az aktuális eredményekre fordítottunk: ennek isszuk most a levét. Ma szűkös a játékoskínálatunk. Nem szerencsés, hogy középcsapatoknál is külföldiek viszik a prímet. Ez a politika csak rövid távon működik”.

Rátgéber László egyelőre ismerkedik, fiatalokat hívott meg, a korábbi keret nagyjából egynegyede cserélődhet ki az új kapitány keze alatt. „Somogyi Gergő vagy Morgen Ferdinánd már az Universiade-csapatban megmutatták, hogy európai szintű játékosok lehetnek egyszer: ők már biztosan beférnek a felnőttválogatottba is”.

A női Euroliga-csapatok kiesése kapcsán jelezte: a győriek debütálása megfelelő, a soproniaknál viszont megtorpanást lát. „Nem kell felvenni a spanyol, török, orosz csapatok által diktált őrült pénzügyi versenyt, játékosvásárlásokat, inkább a magyar válogatott játékosok fejlődésének kellene látszania az eredményekben is.”

A főtitkár elismerte, hogy az utánpótlásban a bajnokságok lebonyolítása néhol áttekinthetetlen, és a junioroknál sokkal több meccset kellene játszani, mint azt már a kadetteknél teszik.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 04. 12:04, hétfő | Sport

Tamás Gyula és a 2020-as rallysport

Idén hat autóversenyen láthattuk Tamás Gyula raliversenyzőt.

2020. December 31. 18:00, csütörtök | Sport

Juhász Csabi a Szilveszteri Kakucs Ring Kupán

Szilveszter Kakucs Ring Kupa - 2020.12.28. - Kakucs Ring - Juhász Csaba - Juhász Média Kft - Renault Clio R3.

2020. December 31. 14:07, csütörtök | Sport

Csak egy kör adatott meg

Bencs Gábor Juhász Csabi alkalmi navigátora most visszaült eredeti helyére az öccse, Zoltán mellé.

2020. December 31. 09:15, csütörtök | Sport

Nagy Mátyás 2020-as rally évadja

Villám interjú Nagy Mátyás autóversenyzővel a 2020-as rally szezon végén.