Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Március 03. 14:11, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szeles és borús idő lesz az első tavaszi hétvégén

Szeles és borús idő lesz az első tavaszi hétvégén

Szeles és borús, többfelé esős lesz az időjárás az első tavaszi hétvégén, néhol még hóra is számítani lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésből.

Pénteken eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, főként nyugaton és délen várható eső, kezdetben havas eső. A déli óráktól észak, északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. Emellett viszont többfelé erős, nyugaton viharos lesz a szél, amely csak estére mérséklődik. A leghidegebb órákban 0-5 Celsius-fok lehet, nappal 5-13 fokig melegszik fel a levegő.

Az erős szél miatt Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki péntekre. Baranya, Somogy és Zala megyére a várható sok eső miatt, míg Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a havazás miatt adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést péntekre.

Szombaton napközben említésre méltó csapadék még nem várható, de késő este nyugaton már lehet eső, záporeső. Többfelé megerősödik, északnyugaton viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 10 és 15 fok között alakul.

Helyenként még vasárnap is megerősödhet a szél és többfelé várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 2 és 8, a maximumhőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: eső, időjárás, szél, tavasz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni