Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Április 02. 07:36, kedd | Belföld
Forrás: mti

Szavazásokat követően vonul szünetre a parlament

Szavazásokat követően vonul szünetre a parlament

Az Országgyűlés ma nyolc törvényjavaslatról szavaz, majd többhetes pihenőre vonul az európai parlamenti választás kampányának idejére.

Az ülésnap reggel 9 órakor napirendi előtti felszólalásokkal kezdődik, majd a kivételes eljárásban tárgyalt tőkepiaci törvénymódosítás összevont vitáját bonyolítják le. A kabinet vasárnap benyújtott indítványával a befektetők védelmét kívánja növelni azzal, hogy a tőzsdének lehetőséget adna egy értékpapírokat minősítő és azok kibocsátásához tanácsokat nyújtó cég alapítására.

A képviselők a vitát követően szavazhatnak is az előterjesztésről, hasonlóan a kormány pénzügyi és klímapolitikai javaslatcsomagjához. Döntés várható továbbá az atomenergetikai- és a sporttörvény módosításáról, valamint a Televíziós Film Mecenatúra idei költségvetéséről.

A Ház ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul. A parlament honlapján elérhető munkarend alapján az Országgyűlés várhatóan az EP-választás másnapján, május 27-én folytatja ülésezését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott