Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Augusztus 26. 15:03, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: a hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére

Szakértő: a hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére

Az európai hatóságoknak folyamatosan számítaniuk kell terrorcselekmények elkövetésére, hogy időben megakadályozhassák őket - mondta Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

A szakértő hangsúlyozta, a hatóságok felkészültségének köszönhetően egy éve, a tavaly augusztus 25-én Londonban és Brüsszelben történtek óta nem történt nagyobb merénylet Európában.

Egy éve a brit fővárosban egy férfi a Buckingham-palotánál könnyebben megsebesített három rendőrt, akikre kardot akart rántani. Brüsszelben ugyanaznap egy feltehetően dzsihadista férfi késsel katonákra támadt, akik válaszul rálőttek. Az elkövető belehalt a sebeibe.

Gyarmati István megjegyezte, hogy kisebb, akár késsel vagy valamilyen járművel elkövetett támadások bármikor előfordulhatnak, hiszen az ilyen egyedileg eltervezett és megvalósított merényleteket nehéz megakadályozni.

Címkék: terror

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről