Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Június 19. 15:04, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Szabálytalan nő miatt szenvedett végzetes balesetet egy motoros - Fotók

Szabálytalan nő miatt szenvedett végzetes balesetet egy motoros - Fotók

Elsőbbsége lett volna a motorosnak, a helyszínen meghalt. A rendőrök most fejezték be a tavalyi halálos baleset vizsgálatát.

Pomázon a Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába kocsijával 2021. július 16-án délután egy helyi nő, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek – közölte a rendőrség.

Kifejtve, hogy a 66 éves, az ütközéstől 33 méterre fekvő, motoros férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, a helyszínen meghalt, viselt, de be nem csatolt sisakját az ütközési ponttól 27 méterre találták meg. A kocsi sofőrjét megszondáztatták és negatív lett az eredménye.



A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő úgy nyilatkozott, hogy „Nem értem miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem.” Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a kormányhivatal pedig visszavonta, valamint elrendelte vezetői jogosultságának szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig.

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a kocsi vezetőjénél az észlelési és cselekvési késedelem megállapítható, a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna – tette hozzá a rendőrség.

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 49 éves sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.