Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2012. Április 19. 07:07, csütörtök | Külföld
Forrás: OrintPress

Svájc tovább szigorít

Svájc tovább szigorít

Nem tartott sokáig az IMF jobb világgazdasági prognózisára emelkedő tőzsdei hangulat. Szerda kora délutánra ismét csökkeni kezdtek az európai tőzsdeindexek, ezzel párhuzamosan pedig a magyar börze is.

A forint euróval szembeni árfolyama ismét a 297-es szint felett ingázik, míg a svájci frankot 247 és 248 között jegyzik. Ha már Svájc. A helvét jegybank tovább szigorította az alkalmazottai tőkepiaci műveleteit korlátozó szabályokat.

Minden alkalmazottjára kiterjesztette azt a rendelkezést, hogy 20 ezer frank fölötti valutaügyleteikre előzetes jóváhagyást kell kérniük. Sőt, az alkalmazottak magánemberként végrehajtott pénzügyi műveleteinek ellenőrzésére és felügyeletére külön osztályt alakítottak. A szigorításokat az után vezették be, hogy a bank korábbi elnöke, Philipp Hildebrand januárban lemondásra kényszerült, miután kiderült, hogy a felesége 60 ezer frank profitra tett szert egy devizavásárláson. Mindezt annak köszönhetően, hogy két nappal később a Svájci Nemzeti Bank beavatkozott a devizapiacon. A bankelnök tagadta, hogy a felesége belső információval élt volna vissza, a profitot pedig jótékony célra átutalta. Annak az - egyelőre meg nem nevezett - személynek, aki az ügyet kiszivárogtatta, ugyanakkor felmondtak, és rövidesen büntetőperben kell felelnie tettéért. Megsértette ugyanis a svájci banktitokra vonatkozó rendelkezést.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 15:01, szombat | Külföld

Hangágyút fejlesztettek szmog ellen lengyel kutatók

A Lengyelországot sújtó állandó szmog elleni harc új eszközét, hangágyút teszteltek a kutatók: a hanghullámok a mérgező részecskéket magasabbra lökik a légkörben, hogy a lakosok fellélegezhessenek.

2022. Január 22. 11:55, szombat | Külföld

Szexuális zaklatással vádolják az egyik tehetségkutató vezető személyiségeit

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit - jelentette pénteken a holland sajtó.

2022. Január 22. 10:06, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 346,4 millió, a halálos áldozatoké 5,585 millió a világon

A világon 346 414 295 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 584 890 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai alapján.

2022. Január 22. 05:00, szombat | Külföld

Jelentősen csökkent a járvány terjedési ütemét mutató reprodukciós ráta Angliában

Jelentősen csökkent a koronavírus-járvány angliai terjedésének ütemét jelző R reprodukciós mutató a pénteken ismertetett új adatok alapján.