Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 07. 18:43, szerda | Belföld
Forrás: mti

Sűrű köd száll több megyére

Sűrű köd száll több megyére

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat, míg a fővárosban a légszenyezettség romlására hívták fel a figyelmet.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írták: reggelig a gyengén felhős, szélcsendes területeken többfelé képződhet sűrű (zúzmarás) köd, amely fokozatosan ritkul, illetve szűnik meg. Nagyobb területet érintő köd elsősorban a Dunántúl déli, délnyugati felén és az Alföld déli, délkeleti felén valószínű - tették hozzá.

A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést. Ezeken a területeken arra kell készülni, hogy a tartósan megmaradó, sűrű ködben pár száz méter körüli lehet a látástávolság.

Az előrejelzés szerint csütörtökön néhol jelentéktelen hószállingózás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 9 és mínusz 2 Celsius-fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok mínusz 2 és plusz 3 fok között alakulnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán arra is felhívta a figyelmet, hogy tovább romlik a levegőminőség. A szálló por (PM10) koncentrációja a fővárosban többfelé a tájékoztatási szint fölött, sőt helyenként a riasztási küszöb körül vagy a fölött alakulhat.

Címkék: köd, meteorológia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.