Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Október 14. 05:00, vasárnap | Külföld
Forrás: Baranyi László, az MTI tudósítója jelenti

Súlyos közlekedési baleset Arad megyében - hét halott

Súlyos közlekedési baleset Arad megyében - hét halott

Hét ember meghalt kettő pedig megsérült abban a közúti balesetben, amely a romániai Lippa közelében, a Dévát Araddal összekötő, a magyar határ felé vezető országúton történt szombat este.

Az áldozatok egy Fiat Ulysse típusú egyterű személygépkocsiban utaztak, amely - a helyszínelő rendőrök feltételezése szerint - megcsúszott a nedves úton és összeütközött egy szemből szabályosan közlekedő nyergesvontatóval. Az ütközés következtében az utasok többsége kirepült a gépkocsiból. Heten azonnal meghaltak, egy súlyos sérültet helikopterrel szállítottak a temesvári egyetemi kórházba, egy könnyű sérültet pedig mentőautóval vittek Aradra.
Az olasz rendszámú személygépkocsiban utazó áldozatok az Arad megyei közlekedésrendészet vezetője szerint valamennyien a Lippától tíz kilométernyire lévő Lippakeszi (Chesint) falu lakosai voltak és hazafele tartottak.
Lucian Dinita, a román közlekedésrendészet vezetője az egyik román hírtelevízióban elmondta, hogy a kocsiban hét személy számára volt kialakított ülőhely, de kilencen utaztak benne.
A DN-7-es országút a 4-es számú páneurópai közlekedési folyosó része, Románia legforgalmasabb (Nagylak-Arad-Déva-Nagyszeben-Pitesti-Bukarest) tranzit útvonala. A köznyelvben "halálútnak" emlegetett DN-7-es országutat tehermentesítő dél-erdélyi autópálya építését néhány éve kezdték el, és a tervek szerint 2020-ra fejezik be.
A baleset miatt két órán keresztül szünetelt a forgalom Lippa keleti bejáratánál és több kilométeres kocsisor alakult ki mindkét irányban. Helyi idő szerint 20.45-kor egy sávot megnyitottak, amelyen rendőri irányítás mellett váltakozó irányban áthaladhatnak a járművek.

Címkék: Baleset-közút

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt