Városlista
2020. szeptember 23, szerda - Tekla

Hírek

2012. November 08. 09:43, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi e-cigaretta hatóanyagot foglaltak le a vámosok

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába (e-cigaretta) való, engedély nélküli hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Suller György Attila őrnagy közleménye szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromoscigaretta-gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) megkeresése alapján.
A közleményben a szóvivő emlékeztetett arra, az Emmi márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Annak gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni.
A gyártott termékekre vonatkozóan a gazdálkodó gyógyszer forgalomba-hozatali engedéllyel nem rendelkezett, a gyógyszergyártásra, a gyógyszer nagykereskedelemre és a lakossági gyógyszerellátásra engedélye nem volt - ismertette.
Suller György Attila közölte, egyebek mellett több ezer, e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le a vámosok 44 millió forint értékben.
Hozzátette, az ügyben ismeretlen tettes ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés elkövetésének gyanúja eljárást indítottak.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 22. 14:02, kedd | Kék hírek

Intézetből szökött lányokat futtató pár ellen emeltek vádat

Intézetből szökött lányokat bírt rá prostitúcióra egy nő és élettársa az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség közleményben az MTI-t kedden.

2020. Szeptember 21. 08:29, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt a 74-es főúton

Teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy halálos baleset miatt.

2020. Szeptember 20. 16:07, vasárnap | Kék hírek

Temetőben rabolt ki egy asszonyt két fiú

Egy 15 éves kállói fiút és 14 éves társát vették őrizetbe a nyomozók.

2020. Szeptember 19. 05:00, szombat | Kék hírek

Elítélték az egyetemista lányt vonaton molesztáló férfit

A Debreceni Törvényszék személyi szabadság felfegyverkezve elkövetett megsértésének bűntette és emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt másodfokon 5 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte azt a férfit,