Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. Október 11. 16:37, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Spielberg nyolcvanas évekbeli sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple

Steven Spielberg harminc évvel ezelőtt futó sci-fi tévésorozatát folytatja az Apple Inc.

Az iPhone-gyártó ezzel a dobással akarja elkezdeni online előfizetős videoszolgáltatását, amellyel konkurenciát teremtene a Netflixnek, az Amazonnak, a Hulunak és az HBO-nak.

Spielberg Amazing Stories című antológiáját 1985 és 1987 között az NBC televízió sugározta. A sci-fit horror elemekkel vegyítő sorozat öt Emmy-díjat nyert, bár nem volt kiugró nézettsége. Az Apple most 10 új epizód elkészítéséről tárgyal a rendező-producerrel. A szériához a filmsztárok élvonalából válogatnának színészeket, a produkciót Spielberg Amblin Television cége és az NBCUniversal készítené az Apple számára.

Egyelőre nem világos, hogy a sorozatot milyen digitális platformokon lehet majd megnézni és mikor fog debütálni. Az Apple még nem beszélt arról, hogy esetleg az iTunes Store-ban teszi-e hozzáférhetővé a saját fejlesztésű tévésorozatát, ahol más cégek által gyártott tartalmakat is árul.

Az Apple számos hollywoodi stúdióvezetővel egyeztetett korábban arról, hogy elindítaná saját tartalomszolgáltatását, s ehhez A-listás sztárokat, producereket, írókat keres. "Tényleg a legjobb minőséget akarják megvalósítani ebben is, hogy illeszkedjen az Apple-brand elvárásaihoz" - állította egy meg nem nevezett forrás az Apple-stratégia ismeretében.

A technológiai óriáscég olyan, már lábukat megvetett versenytársakkal akar kiállni, mint a Netflix vagy az HBO, miközben a Facebook is a saját tartalomszolgáltatás felé tesz lépéseket.

Iparági források szerint az Apple a saját tartalomelőállítás elindításába egymilliárd dollárt (262 milliárd forintot) fektet, míg a Netflix jövőre már ennek hétszeresét költi műsoraira.

Az Amazing Stories epizódonkénti ára a The Wall Street Journal szerint ötmillió dollár (1,3 milliárd forint) fölött lesz.

Spielberg 1971-ben a Párbaj című, az ABC televízió számára forgatott tévéfilmmel alapozta meg hírnevét, majd a hetvenes évek közepétől robbant be a mozi világába a Sugarlandi hajtóvadászattal és A cápa című horrorfilmmel. Az Oscar-díjas rendező olyan nagy hatású produkciókat forgatott, mint az E.T., az Indiana Jones-sorozat, a Jurassic Park, a Különvélemény vagy a Ryan közlegény megmentése és a Schindler listája.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:36, hétfő | Bulvár

Harmadik hete legyőzhetetlen a Godzilla Kong ellen

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis sikerlistát a Godzilla Kong ellen, ezen a hétvégén újabb 7,7 millió dollárt (2,3 milliárd forint) hozott.

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.