Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2015. Január 23. 11:36, péntek | Életmód
Forrás: http://szabadonebredok.info/

Sokféle “megvilágosodás” létezik, de itt van 8 jel arra, hogy biztos jó úton jársz

Sokféle “megvilágosodás” létezik, de itt van 8 jel arra, hogy biztos jó úton jársz

1. Sokkal közelebb kerülsz a spirituális énedhez átalakító meditációkon keresztül: Felismered, ahogy Jung mondta, hogy ” az Én tapasztalása mindig egy vereség az Ego számára “. És hogy a 7 fő csakrán keresztűl eggyé válsz a kozmosszal, fogékony leszel azokra az ingerekre, amikre eddig érzéketlen voltál.
Érezted már a kundalini energiát, ahogy felfelé áramlik a gyökércsakrából, a szakrális csakrába, azon keresztül pedig a napfonat csakrába, ezt belélegezve pedig a szív csakrába, onnan továbbjutva a torok csakrába, azután a harmadik szem csakrába, és onnan a korona csakrába.

2. Egyre több szabadságot szeretnél és nem dolgokat:
A szívedet nem húzza a materiális világ súlya. Megérted, hogy a birtoklásra alapuló szeretet soha nem lehet igaz. Ahogy Osho mondta ” A szeretet nem a birtoklásról szól. A szeretet a megbecsülésről szól. ” És emellett vannak emberek a világon akik annyira szegények, hogy csak a pénz a mindenük, te ezek után is úgy szeretsz, hogy cserébe nem vársz semmit. Emelkedett élethelyzeteid vannak amikor elfogadod a természetes bőséget amit az élet ajánl fel neked. Mint Gandhi, olyan egyszerűen élsz, mint ahogy mások egyszerűen élnek.

3. Rájössz, hogy az ajtó nyitva áll…
Növekvő mértékben hagyod el a mentális paradigmákat, és folyamatosan nyújtod a komfort zónád, és a gondolkozásod már több nézőpontból vizsgálja az eseményeket. Inkább gondolkodsz és cselekszel spontán, mint hogy a félelmen alapuló gondolatmintákat használd újra és újra. Ezzel egyidejűleg felhagysz a kondicionált gondolkozással, valamint a berögzült magatartást is elhagyod.
Minden pillanatot élvezel, önfeledt életérzéssel és szabadsággal.

4. A világ egy játszótér
Nem veszed magad túlságosan komolyan. Rájössz, hogy a kemény munka mellett egy kis kikapcsolódásra is szükséged van. Megérted, hogy a játék az út a magasabb intelligenciához, amire az emberiségnek még rá kell jönni. A humorérzéked a biztonsági köteled az életben. Elsősorban őszinte vagy másokkal, mintsem hogy véresen komoly. Ahogy Nietzsche írta “A férfi érettsége: újra megtalálni azt a komolyságot, amely gyermekként – játék közben – még megvolt.”

5. A hibázásokból sokat tanulsz, majd egyre intuitívabb vagy
Mindannyian követünk el hibákat, néha kicsit, néha nagyot, mint amikor túl sokat eszünk, vagy több gyümölcsöt veszünk, mint amennyit a kosarunk bír.
Megtanultad értékelni a hibázásaid, felfedezted, hogy ezek olyanok, mint a lépcsőfokok, egyik a másik után jön, és nem lehet kihagyni egyik előtt a másikat.

6. Megkérdőjelezhetetlen kapcsolatot érzel másokkal és a természettel.
Sokkal jobban felfigyelsz a kapcsolatokra a társadalom és a kozmosz szintjén. Az ego centrikus világképed gyorsan eco centrikus világképpé alakul. Inkább energia szinjén vizsgálod a történéseket, mivel minden energia és frekvencia kérdése. Máshogyan nem lehet, ez nem filozófia, ez egyszerűen fizika.

7. Az életed egy utazás
Nem a cél a lényeg, hanem a közben az élmények, és azok az örömök és tapasztalások amiket közben átélsz, még ha az elért cél boldoggá is tesz, tudod már te magad vagy a tapasztalás.

8. Inkább az igazságot szereted hallani, mint az édes hazugságokat..
Jobban fogadod az igazságból fakadó tudást, mint a hazugságból fakadó elutasítást és tudatlanságot. Elfogadod a negatív oldalát is a dolgoknak, mivel tudod ez a tanulás velejárója, máshogyan nem fejlődhetsz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.