Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Április 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Sokan akarnak kölcsönt - a kamat kevésbé számít

Sokan akarnak kölcsönt - a kamat kevésbé számít

A pénzügyi termékek iránt érdeklődők 86 százaléka a különféle kölcsöntermékekre kíváncsi – derül ki a Netrisk.hu adataiból. A kölcsönök esetében a kamatkondíciók helyett inkább a hitel elérhetősége az elsődleges szempont, ugyanakkor a folyószámlák és a hitelkártyák közül az alacsony díjú, illetve pénzvisszatérítéssel kecsegtető termékek iránt a legnagyobb az érdeklődés.

Míg tavaly ősszel – vélhetően a tranzakciós díjak változásának köszönhetően – az érdeklődők több mint harmada (35 százalék) volt kíváncsi a folyószámlatermékekre, mára ez a termékkör az összes látogatói érdeklődés mindössze 7 százalékát teszi ki.

„A Netrisk.hu banki piacterét hetente látogatók tízezrei keresik fel, az adatkérésekből származó statisztikák tehát szignifikáns képet mutatnak a hazai lakosság banki termékek iránti valós igényeiről – magyarázza Pap Balázs, a Netrisk. hu vezérigazgató-helyettese. – Egyértelműen kijelenthetjük, hogy a várakozásokkal szemben korántsem a legkedvezőbb kamatok, az alacsony THM a legfőbb szempont a termékválasztás során. Sokkal lényegesebb szempontként jelentkezik például a folyósítás összege vagy éppen a gyorsasága.”

A kölcsöntermékek közül a legtöbben a gyorskölcsönök és az adósságrendező megoldások kategóriáira voltak kíváncsiak, de jelentős érdeklődés mutatkozott az autóvásárláshoz kapcsolódó hitelek iránt, és fontos szempontként jelentkezett a fix részlet lehetősége is.

Az elmúlt félév fontos tapasztalata, hogy – bár a banki tranzakciók költségei jelentősen átalakultak –, a lakosság továbbra sem siet tömegesen folyószámlát váltani. Akik mégis alternatív folyószámla-megoldást keresnek maguknak, elsősorban az akciós, a díj nélküli, az on-line számlanyitást lehetővé tévő, illetve a különböző feltételek mellett pénzvisszatérítést biztosító termékek iránt érdeklődtek (az összes érdeklődő negyede konkrétan e szempontok valamelyikét jelölte meg). Érdekesség, hogy e termékkör tekintetében havi szinten megfigyelhető a szezonalitás: az érdeklődések közel fele az aktuális banki költségeket feltüntető folyószámla-értesítők kézbesítését követő héten jelentkezik.

A hitelkártyák keresését illetően szintén a költségtudatosság dominál. Az e termékkört keresők 10 százaléka az olcsóbb tankolási lehetőséget választaná, 6 százalékukat a pénzvisszatértés lehetősége vonzza elsősorban, de az éves díj nélkül kínált kártyák iránt is 4 százalékos a kereslet.

A megtakarítási termékek között a magasabb kamattal járó, hosszú távú lehetőségek vonzzák a legtöbb érdeklődőt. E termékkörben jelentős vonzerővel bírnak a rendszeres megtakarítást lehetővé tévő számlák, illetve a kamatadó nélküli, állami támogatással kiegészített (lakás-takarékpénztári) termékek.

„Valamennyi termékkör esetén gyakran felmerülő szempont az online csatorna szerepe – mutat rá a Netrisk.hu szakembere. – Ez komoly jelzés a bankok számára, hogy hatékony ügyfélszerzés egyre inkább áttevődik a jól felépített internetes és telefonos csatornákra: az ügyfelek egyre nagyobb részének ugyanis fontos igénye, hogy a személyes kapcsolatfelvételt igénylő szerződéskötés pillanatáig a lehető legtöbb lépést online módon is képes legyen megtenni.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során