Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2014. Március 19. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Slampos nemzet vagyunk?

Slampos nemzet vagyunk?

Bár a munkáltatók jelentős része elvárja az alkalmazottaktól, hogy az előírásoknak megfelelően öltözködjenek, ennek ellenére kevesen gondoljuk úgy, hogy ruhánk befolyással lenne a munkavégzésünkre - derült ki a Profession.hu legújabb felméréséből. A válaszadók 56 százaléka a hétköznapi viseletet részesíti előnyben.

A Profession.hu több mint 2400 internetező bevonásával készült kutatásából kiderül, hogy a munkavállalók 51 százalékánál vannak kötelezően betartandó munkahelyi öltözködési szabályok, ennek ellenére csak 9 százalékuk kap ruhapénzt munkáltatójától. A ruházati előírások betartása kifejezetten előnyösen hat a csapatszellemre, a produktivitásra és kellemesebb légkört is biztosít.

Nemzetközi helyezésünk

A Reuters egy korábbi, 24 országot felölelő kutatása 2010-ben Európa legslamposabb nemzetei közé sorolt minket. A Profession.hu kérdéseire kapott válaszok alapján azóta is inkább a kényelem áll a középpontban, mint az elegancia: a magyar munkavállalók 56 százaléka a hétköznapi viseletet részesíti előnyben, ha dolgozni megy és háromnegyedük szerint a ruhájuk semmilyen hatással nincs a munkavégzésükre, így nem is fordítanak rá különösebb figyelmet. A közép- és felsővezetők között csupán minden negyedik tartja magát elegánsnak.

Sportos vagy elegáns?

A magas pozíciót betöltő vezetők csupán egyharmada állítja, hogy odafigyel arra, hogy elegánsan járjon dolgozni, közel felük egyszerűbb ruhákat, 22 százalékuk pedig kifejezetten a kényelmes viseletet választja a hétköznapokban. A fizikai tevékenységet végzők szeretnek egyszerű ruhában munkába menni (65%), a leginkább sportosan pedig a részmunkaidős dolgozók öltözködnek, 38 százalékkal.

Milyen gyakran veszünk új ruhát?

A felmérés szerint az elegánsan öltözködők cserélik leggyakrabban a ruháikat, nekik több mint felük vásárolt új darabot az elmúlt fél évben, míg a válaszadók körében ez az arány 32 százalék. A dolgozók 39 százaléka csak alkalmanként, 14 százalékuk pedig szinte sosem vesz új munkaruhát.

A cipőkről

Kiderült, inkább a nők hajlamosabbak váltócipőt hordani, de az eltérés a nemek között nem jelentős, körül-belül minden második esetben fordul elő. Kivételt képeznek ez alól az egészségügyi dolgozók 75 százalékkal, akikre a leginkább jellemző, hogy a munkaidőben cipőt cserélnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során