Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. November 28. 10:58, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Segítsünk Noelnek, a súlyos beteg kisfiúnak!

Segítsünk Noelnek, a súlyos beteg kisfiúnak!

Noelnek meg kell gyógyulnia! Ő egy igazi életrevaló, vidám kisfiú, akinek még annyi mindent kell látnia az életben.

A kis Noel édesanyja, Molnár Tünde levelét változatlan formában idézzük:
"2016. májusig kisfiam ugyan olyan kisgyerekként élte világát, mint a többi vele egykorú társai, játszott, szaladgált, rengeteget huncutkodott. Egyik nap elkezdett hányni, folyamatosak voltak a rosszullétei. Először vírusra gyanakodtak az orvosok, majd refluxra, aztán agyhártyagyulladásra.

Ezután jött a sokkoló diagnózis: agydaganat.

2016. június 25-én életmentő műtéten esett át, majd másnap eltávolították a daganatot. A szövettan Ependymoma (Grade III) mutatott. Jellemzője, hogy a daganat az agykamrabélés sejteket támadja, amelyek kibélelik azokat az útvonalakat, amelyek az agy-gerincvelői liquort szállítják az agyon és a gerincvelőn keresztül. Ekkor Noel mindössze 15 hónapos volt. Kiderült, erre a típusú tumorra a kemoterápia nem használ, viszont kicsi kora miatt sugárkezelést nem kaphatott. Bizakodtunk, reménykedtünk, talán soha többet nem kell szembenéznünk ezzel a szörnnyel, mivel a daganat teljes eltávolításra került.

2016. szeptember elején ismét rosszul lett Noel. Kiderült, hogy a műtét során levált vérrög elzárta az agyvíz útját. Így a kis fejébe beültettek egy VP shuntöt. Folyamatosan jártunk gyógytornára, mozgásfejlesztésre, míg végre ismét meg tanult önállóan járni. Sajnos az örömünk nem tarthatott sokáig.

2017. augusztus 28-án a kontroll MR a daganat kiújulását mutatta. És ha minden igaz, most nem egy, hanem két daganat növekszik a fejecskéjében, amiből az egyik műthető, a másik nem. Jelenleg szájon át szedhető kemoterápiát kap. Mivel még csak 2 és fél éves, a sugárkezelés továbbra sem jöhet szóba. Egyetlen megoldás maradt számára: a protonterápia, amit az itthoni orvoslás nem tesz lehetővé és csak külföldön végeznek. Jelenleg még várjuk a külföldi klinika befogadó nyilatkozatát, majd elindítjuk a finanszírozási kérelmet.

Noelnek meg kell gyógyulnia! Ő egy igazi életrevaló, vidám kisfiú, akinek még annyi mindent kell látnia az életben. Rajta kívül még van két iskoláskorú gyermekem, akiket egyedül nevelek. Munkát nem tudok vállalni a folyamatos gyógykezelések és vizsgálatok miatt.

Kérem, hogy segítsenek nekünk, mert fel kell készülnünk a külföldi kezelésre, és Noel betegsége miatt egyébként is rossz az anyagi helyzetünk. Nagyon bízunk abban, hogy az orvosok által javasolt klinika fogadja Noelt és az OEP is fogja támogatni a protonterápiás kezelését."

Osszuk meg a kis Noel történetét és együtt adjunk neki egy esélyt a gyógyulásra! Az anyuka nevében is, hálásan köszönjük mindenkinek!

A kis Noel-t az alábbi (hivatalos!) oldalon lehet támogatni:

OTP Bank Nyrt.: Fábián Zerind (testvér), 11773322-02172929 Közlemény: Ecsédi Fábián Noel közjóléti célra juttatott ajándék TJ
Nemzetközi utalás: OTP Bank Nyrt.: Fábián Zerind (testvér), HU66 1177 3322 0217 2929 0000 0000 , SWIFT: OTPVHUHB, Közlemény: Ecsédi Fábián Noel közjóléti célra juttatott ajándék TJ

A támogatás összege közvetlenül a támogatott számlájára kerül!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.