Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Augusztus 05. 07:45, péntek | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Sárkányhajó: 2000 méteren világbajnok a magyar premier csapat

Sárkányhajó: 2000 méteren világbajnok a magyar premier csapat

A floridai Tampa Bayen zajló 10. IDBF rendezésű sárkányhajó-világbajnokságon óriási küzdelemben nagyszerű 2000 méteren világbajnok lett a magyar premier csapat.

Rendkívül jól akklimatizálódott a magyar válogatott a körülményekhez, hiszen közel 30 órás utazást, illetve három edzésnapot követően kellett helytállnia az első megmérettetésen.

A magyar csapat már a rajtnál robbantott, mintha nem is kétezer méteren indult volna. Gyönyörű, erős és gyors evezést láthatott a közönség, lendületes ritmusra, és nem utolsósorban fegyelmezett összhangban lapátoltak a mieink. Kívülről még csak megerőltetőnek sem tűnt, úgy haladt a hajó.

Azonban így is iszonyú erőfeszítés kellett ahhoz, hogy a magyar válogatott a táv felénél beérje, majd megelőzze az előtte indított makaóiakat. A lendület az előzést követően sem fogyott el a legénységből, az utolsó ötszáz méteren az ausztrálokat is sikerült befogni, egy hajó híján őket is megelőzték a magyarok.

A magyar válogatott végül három másodpercnyi különbséggel megelőzte a házigazda Egyesült Államok csapatát és világbajnok lett!

A győztes csapat tagjai:

Bán Zoltán, Bocsor Balázs, Dombi Miklós, Dóri Balázs, Farkas András, Farkas Gábor, Farkas Péter, Hegyi László, Horváth Zsolt, Kovács András, Kronecker Gábor, Lelkes Gábor, Molnár Gábor, Nagy Gergely, Petre Sándor, Rácz Attila, Rácz Tamás, Selmeczi Gábor, Szabó Gábor, Szigeti Péter, Szíjártó Péter, Török Tibor, Vingler Márk, Zombori Tibor; Sziklenka Rita (dobos); Sziklenka László (kormányos)

Címkék: Sárkányhajó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok