Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2015. Február 10. 11:14, kedd | Belföld
Forrás: http://index.hu

Samsung okostévéje van? Vigyázzon, mit mond

Samsung okostévéje van? Vigyázzon, mit mond

A gyártó a használati utasításban sem tagadja, hogy a tévé személyes adatokat is továbbíthat.

Bár hazánkban valószínűleg csak kevesen használják ki a lehetőséget, a Samsung okostévéinek egy része attól még aktívan használja a hangvezérlés lehetőségét. A megoldás lényege, hogy a tévé folyamatosan figyeli, elhangzik-e az előre programozott parancsszavak valamelyike, és ha igen, végrehajtja az utasítást: kikapcsolja a tévét, lehúzza a hangot, esetleg átvált egy másik csatornára.

A Daily Beast újságírója szerint ez igazából egészen addig nem ijesztő, míg valaki nem vállalkozik arra, hogy elolvassa a tévé mellé adott végfelhasználói szerződés minden pontját. A soha el nem olvasott pontok sűrűjében ugyanis van egy érdekes mondat:

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy az ön által kimondott szavakban található személyes, vagy más jellegű érzékeny információk is bekerülnek a tévé által rögzített és harmadik félnek továbbított adatcsomagba.

A folyamatosan figyelő tévé által felvett adatok elemzése elsősorban valószínűleg csak a funkció működésének javítását szolgálja, de attól még fontos, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, hogy van egy mikrofon, ami nemcsak hallja, de rögzíti is, amit hall.

A Samsung reakciója szerint a tévé az iparágban általában is alkalmazott előírások és gyakorlat alapján kezeli a lehetőséget, és folyamatosan szem előtt tartja az ügyfelek adatainak biztonságát, így például az adatokat titkosítják.

A cég szerint a hangfelismerés eleve kikapcsolható a tévé beállításai között, de ha ez valakinek kevés, az internetkapcsolat sem kötelező.

Korábban az LG tévéiről derült ki, hogy okosabbak, mint azt egy okostévétől elvárná az ember: személyre szabott reklámokat jelenítettek meg a gazdáik szokásai alapján, ráadásul a bedugott pendrive-ok tartalmát is visszaküldték a gyártónak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.

2024. Május 08. 07:42, szerda | Belföld

Útinform: forgalomkorlátozások lesznek a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt

Forgalomkorlátozásokra kell számítani a Tour de Hongrie kerékpáros körverseny miatt, amely szerdán 12.50 órakor Karcagról indul, és az első napon Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti

2024. Május 08. 07:41, szerda | Belföld

Hamarosan indul a területvédelmi tartalékosok toborzása!

A területvédelmi tartalékos rendszer keretét teljessé tettük, a következő feladatunk az építkezés, nemsokára nagyszabású toborzásba kezdünk

2024. Május 08. 06:00, szerda | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani

Akik a NATO-t háborúba akarják vonni, azok világháborút akarnak kirobbantani - mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) konferenciáján.