Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Június 26. 11:21, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Rubik-kocka világrekordot akart felállítani a tenger mélyén a Titan balesetében meghalt fiatal

Rubik-kocka világrekordot akart felállítani a tenger mélyén a Titan balesetében meghalt fiatal

Négyezer méter mélyen, a Titanic roncsainál akart Rubik-kocka világrekordot felállítani az a pakisztáni fiatal, aki apjával és három másik emberrel együtt odaveszett a Titan búvárhajó balesetében - írta a fiú anyjára hivatkozva a BBC brit műsorszolgáltató honlapján hétfőn.

Christine Dawood a BBC-nek adott interjújában aláhúzta: fia, Suleman Dawood tehetséges játékos volt, és előre jelentkezett a Guiness Rekordok Könyvébe kísérletével. Suleman apja, Shahzada kamerát is vitt magával a tenger mélyére, hogy megörökítse a pillanatot.

Az anya elmondta: eredetileg ő kísérte volna férjét a merülésre, de útjuk a koronavírus-világjárvány miatt meghiúsult. Később aztán fia is érdeklődést mutatott a merülés iránt, így inkább lemondott a lehetőségről a javára.

Indulás előtt a család még viccelődött, majd a Titan útnak indult, Christine és tizenhét éves lánya, Alina pedig az anyahajó, a Polar Prince fedélzetén várakozott a búvárhajó visszatérésére, hiába.

Christine elmondta: akkor vesztette el a reményt, amikor átlépték a 96 órás határt, hiszen addigra vélhetőleg kimerültek volna a Titan fedélzetén található oxigéntartalékok. Az anya szerint lánya továbbra is bizakodott, egészen addig, míg a parti őrség közölte, hogy roncsokat találtak a Titanic közelében.

Christine és Alina Dawood egy személyes célt tűztek ki, hogy feldolgozzák a tragédiát és megőrizzék Suleman emlékét: mindketten meg akarják tanulni, hogy kell kirakni a Rubik-kockát.

A turisztikai célokra használt Titan búvárhajó június 18-án indult útnak öt emberrel a fedélzetén eredetileg kevesebb mint félnaposra tervezett útjára az 1912-ben elsüllyedt Titanic roncsaihoz. A Titan eltűnését követően nagyszabású kutató-mentő akció indult az Atlanti-óceán mintegy tízezer négyzetmérföldes területén. A búvárhajó roncsait június 22-én találta meg egy, a felszínről irányítható kanadai mélytengeri kutatóeszköz a tenger fenekén, csaknem négyezer méteres mélységben, és mintegy ötszáz méterre a Titanic roncsaitól.

Fotó: Illusztráció - Pixabay

Címkék: rubik kocka, titan

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.