Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Október 08. 07:49, szombat | Bulvár
Forrás: STOP

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem "úgy"

Rózsa Gyuri ma is mosolyog, de már nem

64 éves Rózsa György műsorvezető, aki egy televíziós táncversenyen a lánya partnere volt.

Tavaly alaposan ráijesztett a szeretteire, amikor elzáródott a nyaki ütőere, ezért meg kellett operálni, amibe akár bele is halhatott volna. "Nem félek a haláltól" - nyilatkozta a sikeres beavatkozás után, s magyarázatát is adta: mint köztudott, korán elveszítette szeretett feleségét, Kanyó Éva tornásznőt, akinek tragikus halála óta sajnos tisztában van vele, hogy az emberi élet mennyire törékeny.

A képernyőn örökké mosolygó és viccelődő "Rózsa Gyuri" valójában komoly ember, sikeres producer, akinek Magyar elsők című nagyszerű sorozata értékálló produkció. A nagyközönség persze inkább egykori szórakoztató műsoraiból emlékezik rá. 1980-ban került a tévé szórakoztató főosztályára, s már abban az évben megismerte az ország: ő vette át Vitray Tamástól a Kapcsoltam című telefonos játék műsorvezetését. Teljesítménye megosztotta a nézőket, egyik részük szinte rajongott érte, a másik pedig viccelődött rajta, az azonban kétségtelen, hogy stílusa akkoriban általános beszédtéma volt, különösen azután, hogy Gálvölgyi János remek paródiát csinált róla.

Később más vetélkedői, szórakoztató műsorai is népszerűek lettek, például a Leg... leg... leg... és a Legyen szerencsénk, valamint a Kamera Varieté és a Top-show. A vidám műsorok készítését a felesége halálakor hagyta abba, a tragédia nagyon megviselte, a lánya és szülei tartották benne a lelket. Lánya, Csilla neves táncművész, amint azt a Szombat esti láz című show-műsorban is láthattuk pár éve, s mivel a műsorban az apukájával versenyzett, az is kiderült, hogy Rózsa György is remekül táncol.

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára