Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 19. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: orientpress

Rogán: két éven belül megszűnhet az EVA - jöhet a pénzügyi rezsicsökkentés

Rogán: két éven belül megszűnhet az EVA - jöhet a pénzügyi rezsicsökkentés

Az eva egy-két éven belüli megszüntetésére utalt Rogán Antal a Kossuth Rádióban. A Fidesz frakcióvezetője péntek reggel azt mondta, alapvetően megmarad az eva, a kata, és a kiva - de egy-két év múlva az egyiket meg kell szüntetni. Rogán szerint a kata és a kiva jó adóforma, azokon kell javítani, így az eva megszüntetése mellett tette le a voksot.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta azt is, hogy az NGM még ma benyújtja a jövő évi adócsomagot. Nem lesznek új adónemek, de ez még változhat a parlamenti vita alatt. Rogán Antal azt is közölte, novemberben a Parlament feladata lesz, hogy olyan döntéseket hozzon, amivel megvalósítható a pénzügyi rezsicsökkentés. A pénzügyi rezsicsökkentés fogalmába beletartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitel-törlesztőrészletek csökkentése is. Az áfa csökkentése nem szerepel a kormányjavaslatban – minderről az index.hu számolt be.

Arra a felvetésre, hogy lesz-e jövőre új adónem, Rogán azt mondta: 'gyakorlatilag nem'. A Fidesz frakcióvezetője szerint az egyik cél az adóbiztonság megteremtése, a másik cél, hogy minél több pénz maradjon a családoknál.

A kormány a fogyasztási adókat szinten tartja, cserébe megvalósítja a munkát terhelő adók csökkentését. A parlamenti vitában lehet adócsökkentésről dönteni az élelmiszerek esetében, de csak olyat támogat a Fidesz frakciója, amely esetben csökkennek is az élelmiszerárak - húzta alá.

Arról is szólt Rogán Antal, hogy a rezsicsökkentés alkotmányba foglalásán Szájer József dolgozik. De szerinte a kétharmados törvénybe foglalástól függetlenül lehet emelni a rezsit, ezért ezt a választásokon kell megvédeni.

Pénzügyi rezsicsökkentés

Mi abban gondolkodunk, hogy a Parlamentnek meg kell hozni azokat a döntéseket, amelyek a pénzügyi rezsicsökkentésről szólnak - fogalmazott a politikus. Ide tartozik az ingyenes készpénzfelvétel és a devizahitelek törlesztőrészleteinek kiszámíthatóvá tétele és csökkentése - erről már a pénzcentrum.hu számolt be. Arra a kérdésre, hogy a devizahiteleseket hogyan segítené a kormány, úgy válaszolt, az árfolyamgáton kell javítani. Erről novemberben tárgyalni fog a Parlament és a hónap végén dönt is róla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.