Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2016. Október 12. 07:50, szerda | Bulvár
Forrás: mti

Rod Stewartot lovaggá ütötték

Rod Stewartot lovaggá ütötték

Lovaggá ütötte Rod Stewart énekest Cambridge hercege a Buckingham Palotában - számolt be róla kedden a BBC News.

Rod Stewart zenészként és jótékony tevékenysége révén szerepelt azok között, akiket a királynő születésnapja alkalmából kitüntettek. A 70 éves énekes, akit az ünnepségre felesége és két fia is elkísért, a ceremónia után elmondta: "a kilencedik mennyországban" érzi magát.

A skótkockás nadrágot, és hozzá illő sötét zakót viselő sztár elárulta, hogy a királynőt képviselő Vilmos herceg gratulált neki hosszú pályafutásáért, és örömét fejezte ki, amiért továbbra is zenél, mire ő azt válaszolta: "muszáj, nyolc gyermekem van". Stewart a ceremóniát követő fogadáson, a Művészeti Akadémián II. Erzsébettel is találkozott.

A kitüntetettek között szerepelt David Oyelowo filmsztár is, aki a Brit Birodalom Rendjének parancsnoki fokozatát (OBE) kapta. A legújabb filmjében, a csak fekete szereposztással forgatott The Queen of Katwe című sakkdrámában Lupita Nyong'óval játszó színész elmondta: "büszke arra, hogy brit".

A brit GQ magazin első fekete női kiadója, Vanessa Kingori szintén kitüntetésben részesült, őt a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) érdemrenddel tüntették ki.

Címkék: lovag, rod stuart

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára