Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 04. 14:17, péntek | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Ricsi világbajnokot vert meg

Ricsi világbajnokot vert meg

Rapport Richárd a bécsi szimultánon sötéttel legyőzte az egykori világbajnok Veszelin Topalovot, és pályafutása eddigi legnagyobb skalpját szerezte meg.

Eddigi legnevesebb riválisát győzte le Rapport Richárd: az ifjú magyar nagymester egy bécsi szimultánon az exvilágbajnok Veszelin Topalovot sötéttel múlta felül. A „Sakk az iskolában” konferencia keretében Topalov nyolctáblás szimultánt tartott, amelyen 90-90 perc gondolkodási idő állt a felek rendelkezésére, továbbá 30-30 másodperc lépésenként, és 40 lépés megtétele után a bolgár nagymester még 15 percet kapott. Ricsi a királyindiai védelmet választotta, a 31. lépésben tisztáldozatot mutatott be, nyolc lépéssel később pedig Topalov feladta a partit.

„Legyünk őszinték, Topalov hendikeppel indult, de azért azok közül, akikkel eddig játszottam, biztosan ő a legnevesebb áldozatom – mondta a Felix Promotion sportmenedzser-irodával együttműködő Rapport. – Azt hiszem, ez a parti rendes versenyen is elment volna, akkor talán még nagyobb hírértéke van a sikernek. Elég sima parti volt, egyáltalán nem izgultam. Bevallom, nem készültem különösebben Topalov ellen, ami a megnyitásnál is érződött, hiszen az elején egy-két lépésnél töprengenem kellett.”

Az viszont biztos, hogy Ricsi merre folytatja a játékot. Május végén a Mitropa-kupa lesz a következő nagy megmérettetése, a mini csapat Európa-bajnokságon vélhetően második táblásként képviseli Magyarországot. „Elég erős csapattal megyünk, a korábbi évek tapasztalatai azt mondatják velem, hogy győzelmi eséllyel indulunk. A szövetség mindent megszervezett, azt gondolom, nem okozunk csalódást” – jelentette ki az ifjú tehetség.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.