Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Január 06. 14:02, péntek | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

Riasztás: pusztító szélrohamok támadnak hazánkra

Riasztás: pusztító szélrohamok támadnak hazánkra

Narancssárga riasztást adtak ki a viharos erejű széllökések miatt pénteken több megyére, így Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye teljes területére, továbbá a móri és a bicskei kistérségre.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján azt írta, ezekben a térségekben a várt széllökések sebessége az óránkénti 90 kilométerest is meghaladhatja. Ezenkívül citromsárga riasztás van érvényben Komárom-Esztergom és Tolna megye teljes területén, továbbá Vas, Somogy, Fejér és Pest megye nagy részén, valamint Budapesten is. Ezeken a területeken óránkénti 70 kilométeres erősségű széllökésekre is számítani lehet.

Az ország nyugati felére Zala megye kivételével narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Zala, Baranya és Bács-Kiskun megyében, továbbá Pest megyében és Budapesten citromsárga figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

A katasztrófavédelem korábban azt közölte: viharos szélre kell számítani a Dunántúlon, majd a Duna–Tisza közén; délután néhol óránkénti 90-95 kilométeres erősségű széllökések is lehetnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott