Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 11. 06:00, vasárnap | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

Rengeteg időbe telt megfagyasztani a Jégkirálynőt

A Vadász és a Jégkirálynő premierje 2016 egyik nagy durranása volt. Nem egy hétköznapi alkotásról van, hiszen egyszerre előzményfilmje és folytatása a 2012-es Hófehér és a Vadásznak.

Így nem csoda, hogy már megjelenése előtt lázban tartotta a fantasy szerelmeseit. A Bontonfilm Magyarország forgalmazásában DVD-n és BD-n is hamarosan megjelenő történetet sokan kedvelik, de biztosan akadnak olyan részletek, amiket még a legnagyobb rajongók sem ismernek. Íme, 5 érdekesség az idei év egyik legizgalmasabb kalandfilmjéről!

Freya neve mitológiai eredetű
A mitológiák szerelmeseinek ismerős lehet a Jégkirálynő neve, ami nem véletlen. A skandináv mondavilágban Freyjának hívják a szerelem, a mágia és a halál istennőjét. Freya hatalmasat csalódott: a legenda szerint miután férjének, Ódr istennek nyoma veszett, égre-földre kereste, de sehol sem találta. Az összetört szívű istennő könnyei pedig arannyá változtak.

Emily Blunt megdolgoztatta a sminkeseket
A Freyát alakító színésznőt nem volt egyszerű kisminkelni úgy, hogy valóban jéghideg hatást keltsen a karaktere. A stáb elmondása szerint több órájába került a sminkeseknek, mire Jégkirálynőt varázsoltak Emily Bluntból.

Chris Hemsworth félt a színésznőktől
Hiába alakít rettenthetetlen vadászt, Chris Hemsworth számára a forgatás mégis félelmetes élmény volt, ráadásul pont a kolléganőitől tartott. Elmondása szerint végig zavarban volt a felvételek során, mert a színésznők túlzottan élethűen alakították a karaktereiket.

Sara sebhelye Jessica Chastain ötlete volt
A fiatal vadászlány, Sara homlokán látható seb nem a sminkesek javaslata volt - az őt alakító Jessica Chastain kérlelte a rendezőt, hogy a karaktere sebhelyes legyen. A színésznő azért találta szükségesnek, hogy sérülés legyen Sarán, mert szerinte a filmekben a szerelmespárok hölgytagjai túlzottan „tökéletesek”, ám ő úgy gondolja, hogy egy vadászlány márpedig sebhellyel igazán gyönyörű.

Mel Gibson akcentusa inspirálta a színészeket
Aki felirattal nézi a filmet, észreveheti, furcsa angolsággal beszélnek a színészek. A két vadászt alakító Chris Hemsworth és Jessica Chastain is bevallotta, hogy az egyedi akcentusukat nem más ihlette, mint Mel Gibson skót tájnyelve a Rettenthetetlen című klasszikusból.

Szeptemberben érkezik DVD-n és BD-n A Vadász és a Jégkirálynő című film.

Címkék: dvd, film, jégkirálynő, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.