Városlista
2020. február 21, péntek - Eleonóra

Hírek

2013. Május 08. 22:03, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Rendvédelmi dolgozók is érintettek a nyelvvizsgabotrányban

Rendvédelmi dolgozók is érintettek a nyelvvizsgabotrányban

Rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek is érintettek az egy hónappal ezelőtt kirobbant nyelvvizsgabotrányban - értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője március 28-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy angol és német nyelvvizsga-bizonyítványok "adásvétele" miatt, vesztegetés és befolyással üzérkedés gyanújával egy bűnszervezet tagjai ellen indult nyomozás. Négy embert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, másik négy gyanúsított házi őrizetbe került.
Az M1 szerda esti Híradójában azt mondták: rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek toborozhatták azokat a vizsga előtt állókat, akik vizsga nélkül, pénzért kapták a bizonyítványt. Az ügynek már 34 gyanúsítottja van, közülük 14-en rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai.
A Híradó információi szerint az ügyészség hamarosan megkezdi annak a több mint 150 embernek a gyanúsítotti kihallgatását is, akik pénzt adtak a nyelvvizsga-bizonyítványért.
Kállai Gábor szóvivő a Híradónak elmondta, hogy az ügyészség mostanáig 34 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük tízen a rendőrség, négyen pedig a büntetés-végrehajtás állományában dolgoztak.
Fazekas Márta, az Oktatási Hivatal főosztályvezető-helyettese pedig elmondta: óvintézkedéseket terveznek, megpróbálják a biztonsági intézkedéseket megerősíteni.
Mint elhangzott: a gyanú szerint két Pest megyei és egy budapesti nyelviskolában adták pénzért az angol és német nyelvvizsga-bizonyítványokat. A középfokúért 300, a felsőfokúért 500 ezer forintot kértek. A Híradó értesülései szerint a vesztegetési ügyben érintett vizsgahelyek mindegyike a Rigó utcai nyelvvizsgaközponttal áll szerződésben. A Híradó úgy tudja, az intézmény egyik alkalmazottja is a gyanúsítottak között van.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 13:09, csütörtök | Kék hírek

Tizenöt évvel ezelőtti kettős gyilkossággal vádolnak egy férfit

Tizenöt évvel ezelőtti makói kettős gyilkosság miatt indult eljárás egy férfi ellen – tájékoztatta csütörtökön a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-t.

2020. Február 19. 10:51, szerda | Kék hírek

Gyilkosságért elfogtak egy nőt és társát Zalaegerszegen

Gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vettek két gyanúsítottat, miután kedden holtan találtak zalaegerszegi lakásában egy férfit – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2020. Február 19. 05:00, szerda | Kék hírek

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámsonnál, a rendőrség nyomoz

Kutyatetemeket találtak Hajdúsámson mellett, a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

2020. Február 18. 12:00, kedd | Kék hírek

Záróvonalon előzött rendőrautót, nem kellett volna

Civil rendőrautóval tartottak ellenőrzést a debreceni rendőrök hétfőn.