Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2013. Május 08. 22:03, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Rendvédelmi dolgozók is érintettek a nyelvvizsgabotrányban

Rendvédelmi dolgozók is érintettek a nyelvvizsgabotrányban

Rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek is érintettek az egy hónappal ezelőtt kirobbant nyelvvizsgabotrányban - értesült az MTI Hírcentrum szerdán.

Kállai Gábor, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője március 28-án tájékoztatta az MTI-t arról, hogy angol és német nyelvvizsga-bizonyítványok "adásvétele" miatt, vesztegetés és befolyással üzérkedés gyanújával egy bűnszervezet tagjai ellen indult nyomozás. Négy embert a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, másik négy gyanúsított házi őrizetbe került.
Az M1 szerda esti Híradójában azt mondták: rendőrök és büntetés-végrehajtási tiszthelyettesek toborozhatták azokat a vizsga előtt állókat, akik vizsga nélkül, pénzért kapták a bizonyítványt. Az ügynek már 34 gyanúsítottja van, közülük 14-en rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai.
A Híradó információi szerint az ügyészség hamarosan megkezdi annak a több mint 150 embernek a gyanúsítotti kihallgatását is, akik pénzt adtak a nyelvvizsga-bizonyítványért.
Kállai Gábor szóvivő a Híradónak elmondta, hogy az ügyészség mostanáig 34 embert hallgatott ki gyanúsítottként. Közülük tízen a rendőrség, négyen pedig a büntetés-végrehajtás állományában dolgoztak.
Fazekas Márta, az Oktatási Hivatal főosztályvezető-helyettese pedig elmondta: óvintézkedéseket terveznek, megpróbálják a biztonsági intézkedéseket megerősíteni.
Mint elhangzott: a gyanú szerint két Pest megyei és egy budapesti nyelviskolában adták pénzért az angol és német nyelvvizsga-bizonyítványokat. A középfokúért 300, a felsőfokúért 500 ezer forintot kértek. A Híradó értesülései szerint a vesztegetési ügyben érintett vizsgahelyek mindegyike a Rigó utcai nyelvvizsgaközponttal áll szerződésben. A Híradó úgy tudja, az intézmény egyik alkalmazottja is a gyanúsítottak között van.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 23. 13:06, szerda | Kék hírek

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt elítélt magyar férfit

Tenerifén fogtak el egy több száz milliós költségvetési csalás miatt márciusban börtönbüntetésre ítélt férfit, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, mert a büntetése elől külföldre menekült

2020. Szeptember 22. 14:02, kedd | Kék hírek

Intézetből szökött lányokat futtató pár ellen emeltek vádat

Intézetből szökött lányokat bírt rá prostitúcióra egy nő és élettársa az ügyészség szerint, ezért vádat emeltek ellenük - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség közleményben az MTI-t kedden.

2020. Szeptember 21. 08:29, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt a 74-es főúton

Teljes szélességében lezárták hétfő reggel a 74-es főutat Zalaegerszeg és Egervár között egy halálos baleset miatt.

2020. Szeptember 20. 16:07, vasárnap | Kék hírek

Temetőben rabolt ki egy asszonyt két fiú

Egy 15 éves kállói fiút és 14 éves társát vették őrizetbe a nyomozók.