Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Június 09. 20:31, vasárnap | Kék hírek
Forrás: http://hir.ma

Rendőrségi felhívás minden internetező számára

Rendőrségi felhívás minden internetező számára

Állampolgárok figyelmébe! (ORFK)

A rendőrséghez több olyan állampolgári bejelentés érkezett, amelyek szerint internet használat közben egy elektronikus üzenetet kaptak a következő tartalommal:

"számítógépüket a rendőrség blokkolta, és ahhoz, hogy azt ismét használni tudják, 25 ezer forintot kell fizetniük az üzenetben megadott módon."

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy a rendőrség nem blokkol számítógépeket, amennyiben hasonló tartalmú üzenetet kapnak, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségen.


Többen jelezték, hogy a jelenség kizárólag Windows gépeken fordult elő.
Ez az eset kizárólag vírusfertőzés esetében jelentkezhet!
Ebből kifolyólag egyértelmű, hogy aki ilyen üzenettel találja szemben magát számítógép-használat közben, az minden kétséget kizáróan vírusfertőzés áldozatává vált.

A lehetséges megoldások között szerepel az azonnali vírusellenőrzés valamelyik híresebb antivírus alkalmazással (Nod32, Norton, Kaspersky, Avast, Avira, AVG, stb.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Kék hírek

Megszúrta tanulótársát egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában

Megszúrta tanulótársát és súlyos sérülést okozott egy lány a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában - közölte a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság hétfőn a police.hu oldalon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.