Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 24. 15:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap

Rekordmennyiségű csapadék hullott vasárnap, több helyen villámárvizek is kialakultak – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn Facebook-oldalán.

Mint kifejtették: vasárnap is számos helyen pattantak ki felhőszakadással kísért zivatarok az országban. Nagyobb számban az Északi-középhegység területén fordultak elő intenzívebb zivatarok, amelyek ott több faluban, s az ország más pontjain is villámárvizet okoztak.

Kitértek arra is, hogy mostanáig a június 23-ai országos napi csapadékrekord 115,4 milliméter volt, amelyet 1982-ben Hajdúböszörményben regisztráltak. Most ennél is több eső esett, így új csapadékrekord született a Heves megyei Terpesen, ahol 154,9 milliméter csapadék hullott.

Vas, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megye kivételével jelenleg is az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt. Felhőszakadás-veszély miatt már csak Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés.

Címkék: csapadék, eső, rekord

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.