Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Február 05. 12:12, csütörtök | Belföld
Forrás: www.kolbaszfeszt.hu

Rekorder disznóság készül Budapesten

Rekorder disznóság készül Budapesten

Idén is lesz Hagyományőrző Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten az ősszel. A rendezvényt az első fesztivál után további újdonságokkal színesítik a szervezők.

Tavaly ősszel nem várt sikerrel zárult az első budapesti Disznótoros Kolbászfesztivál a Vasúttörténeti Parkban. A hagyományteremtő jelleggel megálmodott eseményről hamar kiderült, hogy van létjogosultsága a fővárosban. A háromnapos rendezvényen több ezer ember fordult meg és ízlelt finomabbnál finomabb disznóságokat és kolbászkülönlegességeket.

Az első fesztivál sikeressége után kézenfekvő volt, hogy 2015-ben is lesz Disznótoros Kolbászfesztivál Budapesten. Idén október 16-tól 18-ig várja vendégeit Budapest új hagyományőrző gasztrokulináris élvezeteket nyújtó rendezvénye. A helyszín ezúttal is az egyedi környezetet biztosító Vasúttörténeti Park 10 hektáros területe lesz. A fesztiválon sor kerül egy Guiness rekord kísérletre is, melynek a részleteiről a későbbiekben számolnak be a szervezők, akik az első rendezvény tapasztalatai és a látogatók visszajelzései alapján idén rengeteg újdonságot vezetnek be. A fesztivál egy új, kiemelt szolgáltatással is kedveskedik a pálinka és bor kedvelő vendégeinek, a fesztiválozók ugyanis az ingyenes „Kolbászfesztivál busszal” is közlekedhetnek a Nyugati-pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között a rendezvényre. A vidékről érkezőknek pedig a MÁV és a Volán Busz 50 százalékos utazási kedvezményt biztosít. A fesztiválon résztvevőknek a tennivalójuk csak annyi, hogy a jegypénztáraknál a vonat vagy a buszjegyüket lepecsételtetik.

Rekorder disznóság készül Budapesten

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.