Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Január 22. 13:18, péntek | Külföld
Forrás: https://www.idokep.hu/

Rekord havazás lehet az USA-ban

Rekord havazás lehet az USA-ban

Az Egyesült Államok északkeleti nagyvárosait hatalmas havazás érheti el, Washingtonban akár több, mint 70 cm hó is eshet.

Hatalmas havazás érheti el a hétvégére az USA északkeleti partvidékét. A hóvihar elsősorban Washingtont és Baltimore-t érintheti, de a havazásból várhatóan nem marad ki New York, Philadelphia és Boston sem. A havazás akár rekordokat is dönthet.

Rekord is lehet

GFS modell által számolt várható hómennyiség eloszlása a WeatherBell térképén (a skála értéke inch-ben van megadva, 1 inch = 2,54 cm)

Ryan Maue, egy amerikai PhD meteorológus becslései szerint Washingtonban és Baltimore-ban akár 58-60 cm friss hó is hullhat szombaton, ugyanakkor New Yorkban 20, Philadelphiában pedig 20-25 cm lehet a lehulló hó mennyisége.

Egyes számítások szerint azonban az sem kizárt, hogy az Egyesült Államok fővárosában 30 inch, azaz több, mint 76 cm friss hó essen. Washingtonban az eddigi rekord 71 cm, mely 1922. januárjában hullt le 27-e és 29-e között.

Forrás: Accuweather.com, Twitter (Ryan Maue), WeatherBell

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).