Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Március 26. 11:11, kedd | Sport
Forrás: InfoVáros | -Hajósi Miklós –

Rebenland Rally-n jártunk.

Rebenland Rally-n jártunk.

Riport Juhász Csaba a Car Tools Kft autóversenyzőjével, az Ausztriában megrendezett Rallye verseny után.

A beharangozóban Hondáról írtunk mégis a vadonatúj Renault Megane N4-el indultál. Mi miatt váltottál mégis autót?

- Sajnos a Honda Computere lefagyott egy szoftverfrissítés után. Így a rövid idő miatt nem tudtunk más autó után nézni maradt a Megane, mint egyetlen lehetőség.

Tizenhárom gyors várt rátok két nap alatt. Volt, ami három és volt olyan ami huszonegy kilométer hosszú volt. Miként lehet folyamatosan megfelelő beállításokkal versenyezni, és a gumiválasztást is eltalálni?

- Szerintem sehogy. Próbáltunk mindig olyan gumit választani, hogy valamennyire jó legyen mind a két különböző gyorsra, ami aztán vagy sikerült, vagy nem.

A gyorsok közül, ha ki lehetne választani kettőt, melyik lenne az amelyik nagyon tetszett és miért?

- Én imádom az éjszakai gyorsokat, ezért a pénteki utolsó kettő nagyon tetszett, de kiemelném a szombati utolsó előtti körgyorsaságit. Mínusz 2 fok volt fent a hegyen és helyenként nem csak lefagyott sár, hanem hó is volt az úton. Azt hiszem, ez volt az a pálya, amit a legjobban élveztünk.

Az éjszakai nyolc kilométeres gyorson majdnem ugyanannyi időt mentetek, mint nappal. Miként is sikerült ez?

- Ez egy érdekes történet, mert a pálya rosszabb állapotban volt, tele volt felhordással és már egy kicsit fagyott is az aszfalt, de erre a körre már változtattunk a lengéscsillapítók beállításán, és a csúszós pálya miatt a fék hiányát sem éreztük annyira.

Hat magyar versenyzőpáros egy nagy szervizparkban. Ez szép látvány volt! Jól elfértetek?

- Nagyon jól megvoltunk, jó volt a hangulat a fagyos idő ellenére. :)

Három hét múlva következik a Lavanttal Rallye szintén Ausztriában. Marad a Renault "nagyfékesítve", vagy a Hondát állítjátok csatarendbe?

A Renault-al ezzel a nem létező fékhatással még egyszer nem akarok versenyezni, mert így még a közúti közlekedésre is alkalmatlan. Amennyiben az autót a tulajdonos versenyképes állapotba tudja hozni, akkor szeretnénk a Megane-nal indulni, de úgy tudom, hogy az Eger Rallye-ra is bérlik a kocsit. Várjuk meg az Eger Rallye célját, aztán kiderül, hogy Renault vagy Honda.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a