Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2011. Szeptember 26. 17:32, hétfő | Helyi
Forrás: Meggyesek CivilÉRDek Érd

Érdi valóság, sötét oldal

Érdi valóság, sötét oldal

Ezek azok a kérdések, amelyeket meg se hallanak a városházán, nem hogy válaszolnának rá. Azaz, ha valaki meghallja a „mendemondákat” és nagy nyilvánosság előtt –a sajtóban- szóba hozza, akkor azt beperelték. Igaz a sokadfokon megszü

forrás :http://sites.google.com/site/meggyesekcivilerdek/erdi-valosag-soetet-oldal


Kellet ez nekünk?!...


Ha a képeken látható elhanyagolt szőlő nem az önkormányzaté lenne, a gazdát –már ha beszélhetünk ilyenről-, az önkormányzat régen agyonbüntette volna. De mivel Érden vagyunk, ez se így –pontosabban úgy- van ahogy kellene. Túl azon, hogy művelési kötelezettség van, túl azon, hogy a kordonos szőlő tetejéig érő gazban bőven találni parlagfüvet, a büntetés az idén is bizonyára elmarad. Amint tavaly, meg tavalyelőtt is.

És ahogy a szüret, a termés betakarítása se érdekel senkit. Pedig pince is lenne a bornak. De hát az se érdekel senkit. Pedig milyen fontos is volt, hogy Ön kormányzata szőlőt, pincét vegyen! Méghozzá azonnal. Vagy ahogy „önkormányzatiul” mondani illik: sürgősséggel. Nos, ehhez képest van, ami van, látszik, ami látszik: Vagyis, hogy a vásárlás óta semmi nem történt a szőlő és pince körül. Még a termést se szedi le senki. De a gazda biztosan nem! Ő, azaz az önkormányzat, illetve annak egyetlen felelős képviselője sem járt az Ófalu feletti szőlőben.


De hát akkor miért volt ilyen fontos, hogy szőlőbirtokos legyen Érd Megyei Jogú Város önkormányzata?!...

Egyáltalán kinek, miért, mennyire, illetve mennyiért volt fontos az adásvétel?

Ezek azok a kérdések, amelyeket meg se hallanak a városházán, nem hogy válaszolnának rá. Azaz, ha valaki meghallja a „mendemondákat” és nagy nyilvánosság előtt –a sajtóban- szóba hozza, akkor azt beperelték. Igaz a sokadfokon megszületett jogerős ítéletről, már ugyanúgy hallgatnak, mint ahogy a gyorsan, csendben történt a vásárlásról.

No és hallgattak a vételárról! Amely éppen, hogy nem érte el azt a határt, amit már nyilvánossá kellett volna tenni. De amely így is 7, -azaz hét- millió forinttal volt magasabb, mint amennyiért az eladó, pontosabban az eladó képviseletében eljáró „politikusközeli” üzletasszony eredetileg meghirdette a pincét és a szőlőt. Noha mindez a mi pénzünk kárára történt, illetve első ránézésre csak az eladó járt jól, az üzlet –és annak eredménye- senkit nem érdekel. Sőt –láthatóan- még az emberi beavatkozástól mentesen termő, ilyetén garantáltan bió szőlő se.

Legalább azok a képviselők menjenek ki és szüreteljenek, akiknek –a mellékelt jegyzőkönyv szerint- valamiért/valakiért megért a buli 19, azaz tizenkilenc millió forint közpénzt….

Ha nem mennek, még megérhetjük, hogy lesz, aki megkérdezi:

Hát kellett ez nekün?!...

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 18. 16:09, vasárnap | Belföld

Egy internetes bejegyzéssel indult, beismerő vallomással végződött

A sértett hamarabb kapta vissza kerékpárját a debreceni rendőröktől, mint ahogy feljelentést tett.

2021. Április 18. 15:05, vasárnap | Kék hírek

Újabb szökésben lévő bűnözőt fogtak el

A 35 éves H. Istvánt többrendbeli minősített rablás bűntette miatt kereste a Budai Központi Kerületi Bíróság, illetve a Nyíregyházi Törvényszék.

2021. Április 18. 14:06, vasárnap | Belföld

Több mint 341 kilométer út felújításán dolgoznak

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. gondozásában országszerte közel 150 munkaterületen 55 milliárd forint értékű beruházás zajlik a közlekedők kényelme és biztonsága érdekében, összesen 342 kilométeren

2021. Április 18. 13:05, vasárnap | Belföld

Célkeresztben a bankkártyacsalások

Az egyre gyakoribbá váló bankkártyás és online visszaélések megelőzésére hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára;