Városlista
2021. március 1, hétfő - Albin

Hírek

2011. Augusztus 20. 07:25, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Érdekes programokkal és gyönyörű tűzijátékkal vár Baja

Idén Budapest mellett Baján és Debrecenben is lesz ünnepi, államilag finanszírozott tűzijáték.

„Nagy megtiszteltetés a város minden polgárának, hogy nálunk lesz az országos tűzijáték egyik állomása” - mondta Baja városának polgármestere. A városvezető reméli, hogy sokan jönnek el gyönyörködni a tűzijátékban mind a városból, mind a környékről.

Idén három helyszínen is lesz országos tűzijáték. Baja városa lett az egyik kiválasztott helyszín, mely – a település polgármestere szerint – részben annak köszönhető, hogy Bajának, az EU-elnökség idején, a Duna-stratégia miatt kiemelt szerepe volt. Ezenkívül a bajaiak mindig is híresek voltak arról, hogy ha baj van, összefognak és nagyon szorgalmasak – tette hozzá Zsigó Róbert. „Talán ez a bajaiak megbecsülését is jelenti”.

A budapesti tűzijáték este kilenckor kezdődik, a bajai néhány perccel később (21.07) és 23 percig tart majd. A rakéták a Radnóti kollégium udvaráról indulnak és a tervek szerint ugyanolyan látványosak lesznek, mint a fővárosban.

A tűzijáték mellett természetesen még egyéb érdekes és szórakoztató programok várják az oda látogatókat. Délelőtt 10 órakor kezdődik az V. Utcazenész Fesztivál, amit a gyerekeknek és felnőtteknek szervezett történelmi játékok követnek. Itt az érdeklődők lovagi tornától és apródképzéstől kezdve a láncos buzogány pergetésig mindent megtekinthetnek. Az est folyamán pedig meghallgathatják a Pavarotti Emlékkurzus Zárókoncertjét, ahol Gulyás Dénes és Király Miklós mellett a kurzus hallgatói is fellépnek majd.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: tűzijáték

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 01. 18:00, hétfő | Belföld

Növelte a lekötött Pfizer-vakcina mennyiségét Magyarország

Az eddigi 6,5 millió helyett már 10 millió 870 ezer adag Pfizer-BioNTech-oltóanyagot kötött le Magyarország, ezzel is növelve az ilyen típusú védőoltás mennyiségét az országban

2021. Március 01. 16:08, hétfő | Belföld

Országosan védett lápot is érintett a fonyódi nádastűz

A Fonyód határában lévő berekben hétvégén leégett 127 hektárnyi nádas, amelynek 70-80 százaléka országosan is védett lápos

2021. Március 01. 14:04, hétfő | Belföld

Vesztegetéssel vádolnak egy volt iskolaigazgatót

Vesztegetéssel vádolja a Fővárosi Főügyészség egy fővárosi kéttannyelvű, ingyenes közoktatási intézmény egykori igazgatóját, mert a vád szerint több esetben pénzt kért külföldi szülőktől azért,

2021. Március 01. 12:01, hétfő | Belföld

Merkely: a jelenleg cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat

A járvány harmadik hullámában cirkuláló vírus súlyos megbetegedéseket okozhat - hívta fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem rektora hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.