Városlista
2022. január 28, péntek - Károly,

Hírek

2012. Március 21. 07:19, szerda | Sport
Forrás: Felix Promotion Kft.

Rapport Ricsi meglepetésre hajt az Eb-n

Rapport Ricsi meglepetésre hajt az Eb-n

Az eddigi legmagasabb Élő-pontszámával a „zsebében” vághat neki Rapport Richárd a kedden kezdődő plovdivi Európa-bajnokságnak, amelyen mindenképpen jobban szeretne szerepelni, mint a 132-es kiemelési száma.

Rapport Richárd többször, több helyen is kiemelte, számára a tavasz talán legfontosabb versenye a plovdivi Európa-bajnokság lesz. A jó felkészülés érdekében a Felix Promotion sportmenedzser irodával együttműködő tehetség három ország (Németország, Ausztria, Magyarország) csapatbajnokságán is asztalhoz ült, és folyamatosan javuló formát mutatott. A német Bundesligában két döntetlennel zárt, ráadásul a sötéttel játszott, Alexander Naumann elleni remije a forduló legszebb partija címet is elnyerte.

Ausztriában két pont volt a mérlege (1-1 győzelem és vereség, 2 döntetlen), Magyarországon pedig legyőzte a 2580-as Élő-pontszámú Nikolaj Szedlakot, és neki is köszönhető, hogy csapata, a Haladás vezeti a tabellát. Ricsi jelenleg 2559 Élő-ponttal büszkélkedik, ami a valaha volt legmagasabb pontszáma, sőt, ha majd minden csb-meccset befejeznek és elkönyvelnek a nyilvántartásba, 2572-nél jár.

„Viszonylag jól ment a játék, annak pedig különösen örülök, hogy megtört egy viszonylag hosszú nyeretlenségi sorozatom, és az osztrák, majd a magyar csapatbajnokságon is győztem” – mondta vidáman a legfiatalabb nagymester. Rapport Richárd a plovdivi kontinenstorna alatt ünnepli a 16. születésnapját, a család viszont előrehozta a „bulit”, és az elutazás előtti vasárnap meglepetéspartival kedveskedett neki.

„Feltöltődtem, és jókedvűen ülök asztalhoz Plovdivban – jelentette ki. – Tavaly pluszban zártam az Európa-bajnokságon, most is az a cél, az ötven százalékot nem írnám alá. Még úgy sem, hogy csak a 132. helyre rangsoroltak a pontszámom alapján. Nagyon sok 2680 pont körüli sakkozó indul, erős lesz a mezőny. Az első huszonhárom helyezett jut ki a Világkupára, nincs sok esélyem bekerülni, de mindent megteszek, hogy ha sansz adódik, éljek vele.”

Az Európa-bajnokság legfrissebb híreit a http://www.eicc2012.eu oldalon lehet megtalálni, a partikat pedig a http://www.eicc2012.eu/games/live1 linkre kattintva lehet élőben követni. Nem elhanyagolható információ, hogy Plovdivban egy órával előrébb járnak, Magyarországhoz képest egy óra az időeltolódás.

A torna 11 fordulós svájci rendszerű, a hatodik játéknap után lesz szabadnap. A résztvevők játszmánként 90-90 perc gondolkodási időt kapnak 40 lépésre, majd 30-30 percet a parti befejezéséig és lépésenként 30-30 másodpercet.

Felix Promotion Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 18:12, péntek | Sport

Szoboszlai a hétvégén visszatérhet

A hétvégén várhatóan visszatérhet kisebb sérülése után Szoboszlai Dominik, a RB Leipzig labdarúgója.

2022. Január 16. 17:06, vasárnap | Sport

Szoboszlai megsérült, több hetet is kihagyhat

Sajtóértesülések szerint akár egy hónap kihagyás is várhat Szoboszlai Dominikra, az RB Leipzig magyar válogatott futballistájára.

2022. Január 11. 15:15, kedd | Sport

Nagyszerű győzelem!

A Ritmus Ase az A-Híd Szilveszter Rallye-ra visszatért a 2019-ben közös bajnoki címet szerzett Vincze Ferkóhoz és a győztes recept ismét működött,

2022. Január 11. 13:02, kedd | Sport

Győztes visszatérés a Szilveszter Rallyn

Győzelemmel tért vissza mind a ralipályákra, mind a Korda Racing kötelékébe Vincze Ferenc, aki mellett az Európa bajnok úszó, Verrasztó Dávid is a csapat színeit képviselte az évbúcsúztató az A-Híd Szilveszter Rallyn.