Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Június 20. 19:05, szerda | Sport

Rally: Ismét nem láttuk meg a célt!

Rally: Ismét nem láttuk meg a célt!

Interjú Farkas Kálmán csapatvezetővel a HumanoIT Székesfehérvár Rallye2 2018 után.

Ismét egy rövidre sikerült verseny után vagytok, pedig az első három gyorsot végig nyomták a fiúk és az elejében voltak. Mi is történt ismét?

- Féltengelytörés, és nem véletlenül. A szombathely után váznyomott lett az autó, de nem lehetett jobbat kihozni belőle, így csoda, hogy ennyit is kibírt. Kíméletesre vettük az első kört, mint ahogy az időeredményekből látszik. Most azt mondom, hogy csoda, hogy kibírta! Nagyon eldeformálódott a kaszni. Egyszerűen kirántotta oldalra a féltengelyt az ágyazatból, és most attól tartok megviselte a váltót is.

Lassan ismét murvára kell hangolnotok az Opel Adam-ot. Mennyire kell átnézni a futóművet- autót, hogy ez a hiba ne következzen be?

- Ezek után gondolhatod. Három hét semmire sem elég, a motorba is lélek jár. Ezt is csinálni kell, mert nem bír ki még egy versenyt. A kaszni is ferdén áll, úgyhogy nem kis húzatópad problémával küzdünk. A futómű a törés miatt kapott egy nagy pofont, A váltó kétséges, mert teljes revízió kellene, de még az alkatrész sem jön meg ekkorára a SADEV-től.

Nem tudok semmit mondani, ahány eleme a gépnek mind hulladék. nem a szándékon múlik, hanem a beszállítókon, és a szakembereken! Persze hajtjuk a verklit, most totál szétvan szedve, 2 nap és vizsgálják a kasznit. Közben mindent megrendeltünk már a verseny után, hétfőn a motorba, kaszniba, váltóba, futóműbe, kormányműbe és még számos helyre. Dolgozunk ezerrel, mint az ISEUM után, csak a három hét RALLY2-be nem egészséges felkészülési idő!

Amíg mentek a srácok, jól muzsikált az Opel, hová is vártad őket így az első három gyors után?

- Pont ide, 5-6-7.hely. Aztán következett volna a felzárkózás, aminek volt is esélye, mert gyengén, óvatosan kezdtünk. Szerintem igen jó helyezést értek volna el, mert felszabadítottam őket a nyomás alól, úgy gondoltam kibírja az autó. Sajnos tévedtem! Ez az én hibám, nem tudtuk maradéktalanul kiküszöbölni az ugratás nyomait. Ezután nem sok esélyünk maradt a bajnokság megnyerésére, ezért fesztelenül fogunk innentől versenyezni, magyarul nem szorítjuk, ha nem muszáj. Az is lehet, sőt szinte biztos, hogy nevezünk Veszprémbe, de utolsó napig kétséges, indulni tudunk-e. Ha kicsit is nem jó az autó, itt biztos nem fogunk indulni.
Ennek a versenynek, csak 10% esélyt adok, mert inkább totál újra építjük az Adamkát, és készülünk a következő, aszfaltos versenyre!

Tartalmas munkát kívánok a Veszprém Rallyra való felkészüléshez!

- Köszönjük, ahogy a Partnereink támogatását, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Altrapack Kft., Astrapack Kft. Olajág Petrol Kft. Keveweld Kft., Boncz Bt., Hajnal Gépműhely Kecskemét, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.