Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Augusztus 29. 11:02, szombat | Sport

Rally: Ezt a versenyt nem így terveztük…

Rally: Ezt a versenyt nem így terveztük…

Kronome Ákosék Skoda Fabia versenyautóval vágtak neki a 26. HELL Miskolc Ralinak. Jobb1-ben ismét Pásztor Tomi foglalt helyet és diktálta az itinert.

Kronome Ákos - Pásztor Tamás
Skoda Fabia – East Motorsport Kft.
26. Hell Miskolc Rally - 2020.08.14-15.
Interjú Ákossal, a pilótával.

Először pénteken a Népkerti Salakmotor Stadionban csapattatok. Sikerült porolni egy jót?

- Sajnos, a prológon előttünk egy futammal fellocsolták a pályát, tiszta sár lett, rettentően csúszott, mi nem tettünk fel esőgumit rá, így slickkel mentünk rajta. Az időnk nem lett túl jó így, de mentünk keresztbe is, de hibázni sem akartam itt.

Másnap szombaton egy igen legendás szakaszon kellett megküzdeni a sporttársak és az idő ellen. Várt benneteket a Bükkszentlászló - Bükkszentkereszt gyors. Miként is sikerült végig gurulnotok?

- Nagyon vártuk a szombatot, nem akartunk bealudni az első gyorsaságin. Sikerült viszonylag jól mennünk, az időnk nem volt rossz.

Innen mentetek a Bánkúti elág. - Mályinka szakaszra. Sajnos tempóval nem kellet már teljesítenetek a pályát, mert a 11-es rajtszámú ralipáros balesetet szenvedett és etappá minősítették a gyorsot. Később be is szüntették a navigátor halála miatt a 26. HELL Miskolc Ralit. Tudjuk az autósport veszélyes üzem, de sok esetben egy ralibaleset túlélhető. Most nem így történt. Milyen érzés egy magad korabeli tapasztalt pilóta számára, hogy nem láthatod többé a versenyzőtársadat.

- Sajnos, a második szakaszon történt egy olyan balszerencsés baleset, amiben mindenki reménykedik, hogy soha nem történik meg... Amikor a gyors előtt mondta a versenyzőtársunk, mi történt, el sem akartuk hinni, gondoltuk, biztos valami téves infó a szervizparkból, majd az idő ellenőrző állomásnál a sportbírók megerősítették… Letaglózott mindannyiunkat, a könnyeinket nyeltük jó páran. Felfoghatatlan dolog, megmagyarázhatatlan érzés, hogy többet nem találkozunk vele. Nyugodj békében Zsolti. Őszinte részvétünk magam és a csapatunk nevében a Családnak és Hozzátartozóknak.

Hogy is tudsz majd az Eger ralin úgy, mint eddig profin versenyezni? Visszább veszel-e a tempóból, hisz neked van két fiad, párod és családod, akik hazavárnak?

- Igyekszünk alaposan felkészülni, feldolgozni a szakaszokat, úgy, mint eddig, sajnos kevés Eger ralin indultam és ennél kevesebbet fejeztem be… Nem voltam sikeres Egerben, hátha Tamás most szerencsét hoz, együtt még nem indultunk itt. Eddig sem versenyeztem ész nélkül, most sem fogunk értelmetlen kockázatot vállalni, próbálunk nem aludni, nyomni fogjuk.

Köszönjük a Partnereink és a Szervizcsapat segítségét most is. Mentes és Társai, Inpipe, Kronome Zoltán, Vinkovits Béla, Valkai János, Petrás Zsolt, Kovács Zoli.

- Hajósi Miklós -

Címkék: autósport, rally

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.