Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Szeptember 22. 05:00, szombat | Külföld
Forrás: Venczel Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Ír fotós készítette Katalin hercegnő topless képeit

Ír fotós készítette Katalin hercegnő topless képeit

Egy Franciaországban élő ír fotós készítette Katalin hercegnő topless képeit, és nem kerültek túl sokba a fotókat megrendelő Closer francia pletykalapnak - árulta el pénteken Pascal Rostain, az egyik legismertebb francia lesifotós.

"Csak annyit mondhatok, hogy brit, sőt, hogy ír, és hogy dél-Franciaországban él. A paparazzo-világban tudjuk, ki az, de természetesen nem fogjuk kiadni" - mondta a francia hírügynökségnek Rostain, aki a hét elején a Metro című ingyenes lapnak azt állította, hogy "egy dél-Franciaországban élő angol" készítette a félmeztelen fotókat Katalin cambridge-i hercegnőről.
"Tudtunk arról, hogy Katalin és Vilmos Marseille-be érkezett. Ekkor rendeltük meg a képeket egy profi fotóstól, akivel már korábban is dolgoztunk együtt" - hangsúlyozta a múlt héten Laurence Pieau, a Closer szerkesztőségének vezetője. Azt viszont nem árulta el, hogy az újság mennyit fizetett a képekért.
"Amikor egy magazin megrendelést ad egy fotósnak vagy egy ügynökségnek, azt garanciavállalásnak hívjuk. Az összegben előre megegyeznek, ez lehet ezer euró napidíj, plusz a költségek és néhány ezer euró a képekért" - magyarázta Rostain. Hozzátette: "a fotós vagy az ügynökség, amely általában megtartja a nemzetközi közlési jogokat, sokkal többet tud keresni azzal, hogy más országokban is eladja a képeket". A francia lesifotós szerint ez történhetett a Katalin hercegnőről készült félmeztelen fotókkal is.
"Ha ezeket a képeket az elkészültük után ajánlották volna fel minél több pénzért a Paris Matchnak, a Closernak vagy a Voicinak, az áruk több százezer euró lehetett volna" - vélte a francia fotós.
Vilmos herceg feleségének félmeztelen fotóit már francia, olasz, ír, svéd és dán lapokban is közölték, illetve az interneten is futótűzként terjedtek, annak ellenére, hogy a brit királyi pár igyekezett megakadályozni a képek felhasználását. Egy franciaországi bíróság keddi határozata szerint a fotókat a jövőben nem lehet nyomtatásban lehozni, továbbá arra utasította a hatóságokat, hogy szerezzenek információkat a Closer magazin érintett munkatársairól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.