Városlista
2020. február 25, kedd - Géza

Hírek

2011. Szeptember 11. 14:13, vasárnap | Külföld
Forrás: HírTV

Putyin is lerótta kegyeletét

Putyin is lerótta kegyeletét

Nem játszhatott az első fordulóban, ennek köszönheti életét az orosz Jaroszlavl-Lokomotiv jégkorongcsapatának játékosa, akinek a csapattársait szállító repülőgép szerdán zuhant le.

A katasztrófában 43-an, köztük az edző is meghalt. A játékosokat szombaton búcsúztatták. A szerencsétlenül járt klub elnöke bejelentette, hogy a csapat nem indul a következő bajnokságban.

Személyesen rótta le kegyeletét Vlagyimir Putyin a Jaroszlavl jégkorongcsapat stadionjában. A játékosokat szállító repülőgép szerdán zuhant le. Lényegében a teljes csapat odaveszett. A klubnak most egyetlen bevethető játékosa maradt: ő edzője utasítására egy ifjúsági mérkőzésen vett részt, míg csapattársai Moszkvába indultak a szerencsétlenül járt repülőn.

A klub fejenként 60 ezer eurót fizet a meghalt játékosok családtagjainak, az azonban kérdéses, hogyan folytatják a bajnokságot. Lehet, hogy más kluboktól kapnak egy-egy játékost, de elképzelhető, hogy kihagyják az idei szezont.

Gyászolnak Csehországban is, hiszen az orosz klubban három itteni idegenlégiós is játszott. A prágai repülőtéren katonai tiszteletadással fogadták a koporsókat. A tragédiában meghalt a csapat kanadai edzője, valamint egy lett, egy fehérorosz, egy szlovák és egy fehérorosz játékos is. (pr)

hírTV

Címkék: jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 25. 13:26, kedd | Külföld

Horvátországban is megjelent a koronavírus

Horvátországban megjelent az új típusú koronavírus - közölte a kormány.

2020. Február 25. 11:39, kedd | Külföld

Súlyosabb károkat okoztak a bozóttüzek Ausztráliában, mint gondolták

Az ausztrál bozóttüzeknek hatása sokkal súlyosabb volt, mint korábban a klímaváltozási előrejelzésekből becsülték:

2020. Február 25. 06:54, kedd | Külföld

Szándékos volt a németországi Volkmarsenben történt tömeges gázolás

Szándékos volt a németországi Volkmarsenben hétfőn egy farsangi felvonuláson történt tömeges gázolás, a feltételezett elkövetőt elfogták, és eljárást indítottak ellene emberölési kísérlet gyanúja miatt

2020. Február 25. 06:50, kedd | Külföld

Nagyrészt a közép-kínai Vuhanra korlátozódott a járvány Kínában

Nagyrészt az új típusú koronavírus-járvány kiindulópontjának számító, közép-kínai Vuhan városra korlátozódott a vírus terjedése a kínai egészségügyi hatóságok kedden közölt adatai szerint.