Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2016. Július 16. 09:20, szombat | Külföld
Forrás: mtiu/hirado.hu

Puccskísérletet hajtott végre a katonaság egy része Törökországban

Puccskísérletet hajtott végre a katonaság egy része Törökországban

Sikertelen államcsínyt hajtott végre Törökországban mára virradóra a török hadsereg egy része.

Péntek este bejelentették a puccsot megkísérlők, hogy átvették a hatalmat. Kijárási tilalmat és katonai igazgatást rendeltek el az ország teljes területén. Katonai ostrom alá vettek több fontos épületet, bombatalálat érte a török parlamentet is.

Recep Tayyip Erdogan államfő szombata reggel Isztambulban kijelentette, hogy meghiúsították a katonai puccskísérletet és hazaárulásnak minősítette azt, egy vezető török tisztviselő pedig azt közölte, hogy már a kormányhoz hű erők uralják a török hadsereg főparancsnokságát, kis lázadó csoportok még ellenállnak.

Az Anadolu állami hírügynökség jelentése szerint eddig több mint 750 katonát tartóztattak le a puccsal összefüggésben. Emellett a hadsereg öt tábornokát és 29 ezredesét váltották le. A hatalomátvételi kísérlet alatt legalább hatvanan meghaltak, sokan közülük civilek, százötvenen megsebesültek.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 06:54, hétfő | Külföld

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, az egészségügyi hatóságok riadót fújtak

Agyevő amőba fertőzött meg egy embert Floridában, a helyi egészségügyi hatóságok a hétvégén figyelmeztetést adtak ki az állam egyik nyugati parti megyéjének területére.

2020. Július 06. 06:06, hétfő | Külföld

A hivatalos végeredmény is a Szerb Haladó Párt elsöprő győzelmét erősítette meg

A Szerb Haladó Párt (SNS) szerezte meg a legtöbb mandátumot a június 21-i parlamenti választáson a köztársasági választási bizottság vasárnapi hivatalos és végleges eredményei szerint.

2020. Július 06. 06:00, hétfő | Külföld

Márciusra halasztották a hollywoodi színészcéh díjainak átadását

Két hónappal elhalasztották, és 2021. március 14-re tűzték ki a hollywoodi színészcéh (SAG) díjátadó gáláját - osztotta meg értesülését a The Hollyood Reporter.

2020. Július 06. 05:59, hétfő | Külföld

A konzervatívok győztek Horvátországban, de nem szereztek abszolút többséget

A vasárnapi horvát előre hozott parlamenti választásokon leadott szavazatok 90 százalékos feldolgozottságánál is vezet a jobboldali kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) a Szociáldemokrata Párttal (SDP) szemben