Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. December 29. 10:11, szombat | Belföld
Forrás: police.hu

Petárda miatt sérült meg egy 17 éves lány

Petárda miatt sérült meg egy 17 éves lány

Egy 17 éves lány kezében robbant fel a pirotechnikai eszköz.

A rendelkezésre álló adatok szerint Gyóró községben, helybéli lakosok évzáró ünnepséget tartottak a közösségi házban december 28-án. Néhány fiatal 19 óra 30 perc körül az utcára vonult, ahol interneten rendelt petárdát akartak gyújtani. Egy 17 éves lány kezében felrobbant a meggyújtott pirotechnikai eszköz, melynek következtében két ujja súlyosan megsérült, őt a mentők kórházba vitték.

A helyszínre érkező kapuvári rendőrök megállapították, hogy a lány egy külföldi webáruházból rendelt petárdákat. Lakásán további 12 hasonló pirotechnikai eszközt foglaltak le, majd intézkedtek megsemmisítésükről.

A további balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi tanácsokra hívja fel a figyelmet:

Pirotechnikai terméket csak hatósági engedéllyel rendelkező, legális árusító helyen vásároljanak! A legális forgalmazási helyeken szakképzett pirotechnikus dolgozik, aki felvilágosítást is adhat a termék használatáról.

Az illegális árusoktól vásárolt termékek minősége nem ellenőrzött, a termékekről a magyar nyelvű használati útmutató általában hiányzik, ezért az elműködtetésük balesetet okozhat.

Magánszemélyek által szabadon felhasználható és tárolható pirotechnikai termékek más tűzveszélyes anyagokkal együtt nem tárolhatók, lakásban a pirotechnikai termékeket elzártan kell tartani, eredeti szerelési formáját megbontani, a terméket szétszerelni nem szabad. A pirotechnikai termékeket a használati útmutatónak megfelelően szabad felhasználni, csak zárt csomagolásban szállíthatók.

Címkék: lány, petárda, sérülés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni