Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Október 07. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Pozitív koronavírus-teszttel riogató ismerősét

Pozitív koronavírus-teszttel riogató ismerősét

Pénzbüntetés kiszabását kéri az V. és XIII. kerületi ügyészség egy férfira, aki ismerősét ijesztette meg azzal, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje - tájékoztatta a fővárosi főügyészhelyettes kedden az MTI-t.

Üveges Andrea az esetet ismertetve azt írta: az 51 éves férfi tudomást szerzett arról, hogy ismerősének április 6-án koronavírus-tesztet végeztek a munkahelyén, és ha az pozitív, akkor még aznap értesítik őt erről telefonon. A vádlott az esti órákban azzal hívta fel az ismerősét, hogy pozitív lett a teszteredménye, csomagoljon össze, mert érkezik a mentő, hogy karanténba vigyék.

A sértett megijedt, összekészítette a holmiját, de a mentő nem érkezett meg. A főügyészhelyettes megjegyezte: a férfi tesztje valójában negatív lett.

A XIII. kerületi rendőrök azonosították a riogatót és gyanúsítottként hallgatták ki. Az ügyészség félelemkeltéssel elkövetett zaklatás miatt emelt vádat a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A minősítést az ügyészség azzal indokolta, hogy a férfi az "egészséget veszélyeztető cselekmény bekövetkezésének látszatát keltette".

Indítványában az ügyészség azt kérte, hogy a bíróság tárgyalást mellőzve, büntetővégzésben döntsön az ügyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.