Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 02. 07:01, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Pécs lett az internetes kultúra fővárosa

Pécs lett az internetes kultúra fővárosa

2011-ben pécsi kötődésű weboldalak kapták a legtöbb elismerést a Magyar Marketing Szövetség „Év Honlapja” díjátadóján.

A szervezők a több nyertes pályázatot is jegyző Ferling csoport kezdeményezésére 2012 februárjában úgy döntöttek, hogy megalapítják az „Internetes Kultúra Fővárosa” vándordíjat, melyet most elsőként Pécsnek, majd a későbbiekben minden évben a honlapok megmérettetésén legsikeresebbnek bizonyuló vidéki városnak adnak át. A díjat dr. Páva Zsolt március 1-jén Pécsett Varga Istvántól, a Magyar Marketing Szövetség elnökségi tagjától, az „Év Honlapja” díj alapítójától vette át.

A múlt év végén tartott „Év Honlapja” díjkiosztón, egyes kategóriákban egymással is versengve kiemelkedően sok pécsi projekt kapott elismerést. Kultúra kategóriában a Kodály Központ és a Pécsi Nemzeti Színház, ipari web kategóriában a Pannonpower, vendéglátás kategóriában a Piazza del Grano, személyes oldal kategóriában pedig Tziotziosz Sztella, illetve Erős Balázs oldala kapott elismerést a szakmai zsűritől.

A kiemelkedő siker kapcsán fogalmazódott meg az ötlet a leányvállalata révén két győztes pályázatban is érdekelt Ferling PR munkatársaiban, hogy a Magyar Marketing Szövetség és az országos közvélemény részéről megkülönböztető figyelemben részesüljön a legsikeresebb vidéki város és a díjazott webfejlesztők közössége.

Az ünnepélyes díjkiosztót 2012. március 1-jén a díjnyertes weboldallal rendelkező étteremben, a pécsi egyetemistákból álló Sopianae SlamPoetry költészeti csoport témára szabott rövid műsora után, a sikerkovácsok és a sajtó munkatársainak jelenlétében tartották. Ferling József, az ötletgazda pr-ügynökség ügyvezetője az internetes kultúra térhódításáról, és a társadalmi párbeszédet átható új típusú kommunikáció fontosságáról beszélt, majd Varga István, az „Év Honlapja” díj alapítója átadta Pécs polgármesterének a vándordíjat és a Magyar Marketing Szövetség díszoklevelét. Ezt, a Pécsett működő webes szakmai műhelyek által vezetett projektek ismeretében dr. Páva Zsolt azzal a reménnyel vehette át, hogy a díj talán az év végén esedékes újabb megmérettetés után is a baranyai megyeszékhelyen marad.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.