Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2012. Április 08. 07:07, vasárnap | Belföld
Forrás: Daily Mail / Pécsi STOP

Partra vetett "szörny" sokkolta a lakosságot

Partra vetett

Titokzatos tengeri lény partra vetett teteme sokkolta a helyieket a napokban Dél-Karolinában.

A fövenyre került méretes, ijesztő küllemű, több színben pompázó testet, melyen egy gombszemű fej ült, nem tudták beazonosítani, de mielőtt még kikiáltották volna Nessie dél-karolinai kiadásának, egy állatorvos megfejtette a dél-kaliforniai "szörny" titkát - írja a Daily Mail. A szakember szerint a partra vetett lény nem más, mint egy igencsak nagyra nőtt tokhal.

A tokhalak akár az öt méteres hossz és a 360 kilogramm súlyt is elérhetik, testüket bőrcsontok és vértpikkelyek fedik, a szájuk előtt haránt irányú bajuszsor fejlődött ki. képződmények találhatók, melyek segítenek a préda helyének meghatározásában.

Daily Mail / Pécsi STOP

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 09:36, hétfő | Belföld

Jelentősen csökken az aktív fertőzöttek száma Magyarországon

Hattal, 4189-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, vasárnap senki nem halt bele a fertőzésbe - közölte a koronavirus.gov.hu hétfőn.

2020. Július 06. 08:40, hétfő | Belföld

Északkeleten gyakoribb az iskolai erőszak

Az iskolai erőszak terén az ország északkeleti régiója magasabban reprezentált, mint a többi - mondta az oktatási államtitkár hétfőn a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

2020. Július 06. 07:25, hétfő | Belföld

Több mint kétszázötven határsértő ellen intézkedtek a hétvégén

273 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2020. Július 06. 05:00, hétfő | Belföld

Lehűl az idő, de aztán ismét melegszik

A jövő hét elején lehűl, de aztán ismét melegszik az idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.