Városlista
2020. június 3, szerda - Klotild

Hírek

2011. November 29. 13:54, kedd | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Parkettre lépnek a 90-es évek legjobbjai

Jótékonysági mérkőzésre kerül sor vasárnap Orosz László, a májusban elhunyt, 248-szoros válogatott kosárlabdázó emlékére.

A Dózsa György úti Honvéd-csarnokban sorra kerülő esemény keddi sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a találkozón az akkori Danone-Honvéd csap össze a 90-es évek válogatottjával, és pályára lép többek között a fővárosi klub együttesében Boros Zoltán és a betegségből lábadozó Dávid Kornél, illetve a nemzeti együttesben Gulyás Róbert és Góbi Henrik is.

„Benő temetésén fogalmazódott meg bennünk a gondolat, hogy kosármeccsel emlékezzünk meg rá, és minden megkérdezett azonnal igent mondott” – jelentette ki Mészáros Lajos volt szövetségi kapitány, a Honvédnál korábbi edzője. „A 90-es évek óta összetartó ez a válogatott, jóban-rosszban együtt vagyunk. Sajnos most egy szomorú ok miatt gyűlünk össze, de természetesen mindenki ott lesz” – hangsúlyozta Gulyás Róbert. Góbi Henrik hozzáfűzte: „Bár nem teljesült Benő álma, hogy a gyermekeivel egy csapatban játsszon, de így valamennyit talán pótolhatunk belőle.”

A rendezvényre a belépés ingyenes lesz, a helyszínen adományokat gyűjtenek Orosz László gyermekeinek támogatására, akik ugyancsak kosárlabdáznak, és pályára is lépnek majd a meccsen. A Szolnokkal és a Honvéddal is bajnoki címet szerzett left 40 évesen, önkezével vetett véget életének. Május végén tűnt el Sopron környékén, holttestét szeptemberben találták meg.

A csapatok keretei:

Danone-Honvéd:
Heinrich Róbert, Mihály Gyula, Dávid Kornél, Sitku Ernő, Krasovecz Péter, Knézy Jenő, Szabó József, Kovács Gábor, Mészáros Áron, Boros Zoltán, Mészáros Zalán, Nagy Zoltán. Edzők: Mészáros Lajos, Zsoldos András, Kamarás György.

A 90-es évek válogatottja:
Gulyás Róbert, Czigler László, Góbi Henrik, Gémes Levente, Zsebe Ferenc, Mérész Tamás, Pankár Tibor, Bodrogi Csaba, Bencze Tamás, Fodor Gergely, Németh István, Kálmán László, Halm Roland. Edzők: Patonay Imre, Rezák László.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 11:08, vasárnap | Sport

Szabó Krisztián: Edzünk északon, versenyzünk délen - VIDEÓ

Lazultak a korlátozások, ennek örömére Csomós Mixi és Nagy Attila pedig előkapta a Skoda Fabia R5-ösét.

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.