Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Május 09. 07:19, szerda | Sport
Forrás: mno / MTI

Overdose-t nevezték az ascoti derbire

Overdose-t nevezték az ascoti derbire

Leadták Overdose előnevezését a Royal Ascotra, Mikóczy Zoltán, a magyar ló társtulajdonosa szerint.

A Pannoniaoverdose.hu keddi beszámolójában az áll, hogy az egy hónapos angliai boxpihenőt követően Overdose szigorú kontroll mellett, már nyereg alatt készül Alagon, de Mikóczy úgy véli, azt csak hetek múlva lehet eldönteni, mikor versenyezhet újra. „Még nem tudom, mennyire reális, hogy Overdose idén is futhasson Ascotban, de április 24-én volt a nevezési határidő. Ezt követően a jelentkezési díj a 30-szorosára emelkedik” – mondta Mikóczy. Overdose nevezését az 1200 méteres, Group I-es Diamond Jubilee Stakesre adták le, amelyre a június 19. és 23. közötti fesztivál utolsó napján kerül sor.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő ló 12 győzelem után savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után az év augusztusában csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavaly viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva negyedik helyen ért célba. Overdose tavaly november 13-án, Rómában győzött Group III-as versenyen.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

2024. Április 26. 06:41, péntek | Sport

Nem várt izgalmakat hozott a Mezőörs és az Unione csatája az Amatőr Kupa döntőjében

Az Unione FC nyerte csütörtökön a labdarúgó Amatőr Kupát.