Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 06. 16:14, szerda | Bulvár
Forrás: MTI

Ötkilós óriáspatkányokkal küzdenek Teheránban

Ötkilós óriáspatkányokkal küzdenek Teheránban

Óriáspatkányokkal küzdenek Teheránban, némelyik példány ötkilós.

Az iráni főváros tapasztalt a rágcsálók elleni hadviselésben, évtizedek óta irtja őket, az idei tavasz mégis tudott újat hozni. A hóolvadás miatt megemelkedett a csatornák vízszintje, az azokban élő patkányok pedig tömegével jöttek a napvilágra fészkeikből.
Becslések szerint Teheránban 25 millió patkány él.
Felmerült, hogy az óriási példányok mutánsok lehetnek. "Másnak tűnnek, mint a szokványos patkányok. A különbségek évmilliók alatt fejlődnek ki normális esetben az evolúció által vezérelve, ám ezek a rágcsálók hirtelen nőttek meg ekkorára. Nagyobbak, mint a macskák" - idézte a The Huffington Post című amerikai lap Iszmail Kahrant, Teherán önkormányzatának környezetvédelmi illetékesét.
Az újság megkérdezett amerikai patkányszakértőket a hír hitelességéről. Ők nem hiszik, hogy mutánsok volnának az óriási példányok, viszont megjegyzik, hogy a világon akadnak olyan patkányfajták, amelyek mérete elérheti a teheráni "szörnyekét".
"A középkori Európában akkorára nőttek patkányok, hogy képesek voltak elragadni kisebb csecsemőket" - mondta David Baker kutató állatorvos.
Teherán 45 tonna patkánymérget importált, éjjel pedig a hadsereg lövészei irtják a rágcsálókat infrairányzékú puskákkal.

Címkék: színes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 14:10, kedd | Bulvár

Böde Dániel folytatja pályafutását

Meghosszabbította szerződését Böde Dániel, a labdarúgó OTP Bank Ligában szereplő Paksi FC támadója, aki így a 19. élvonalbeli szezonjára készülhet a nyáron.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.